Beşamel Soslu Tavuk Milföy
Beşamel Soslu Tavuk Milföy Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket milföy hamuru
İç materyali:
- 1 adet tavuk göğsü
- 3 adet patates
- 3 renkli dolma biber
- 1 adet soğan
- Tuz
- Sarımsak tozu
- Köri
- Karabiber
- Kırmızı biber
Sos için:
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 paket krema
- Az kaşar peynir
Beşamel Soslu Tavuk Milföy Tanımı Nasıl Yapılır?
- Başta bütün zerzevatları yıkayıp küp küp doğrayıp kavuruyoruz.
- Ardından tavuğu içine ekleyip kavuruyoruz.
- En son baharatları ekliyoruz.
- Az soğuması için kenara alıyoruz.
- Beşamel sosu için tereyağını eritiyoruz.
- İçine unu ekleyip kavuruyoruz.
- Kremayı ekleyip karıştırıyoruz.
- Ardından az bir kaşar peyniri atıp baharatlarını ekleyip kenara alıyoruz yoğunlaşınca.
- Besamel sos soğuması lazım ki baya katı olup akmaması için.
- Milföyleri tepsiye alıyoruz.
- Ardından üstüne gelecek kısmın ortasını kesiyoruz.
- Orta kestiğimiz paracalarla kafes yapacağız fotoğraftaki üzere. Mutlaka atmıyoruz.
- Şimdi milfoyum üstüne tavuğu akabinde sosu döküp üstünü kafes üzere yapıyoruz.
- Yumurta sürüp 180 derecede nar üzere kızartıyoruz.
Beşamel Soslu Tavuk Milföy Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










