Beşamel Soslu Tavuk Milföy

Beşamel Soslu Tavuk Milföy Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket milföy hamuru

İç materyali:

  • 1 adet tavuk göğsü
  • 3 adet patates
  • 3 renkli dolma biber
  • 1 adet soğan
  • Tuz
  • Sarımsak tozu
  • Köri
  • Karabiber
  • Kırmızı biber

Sos için:

  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 paket krema
  • Az kaşar peynir

Beşamel Soslu Tavuk Milföy Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Başta bütün zerzevatları yıkayıp küp küp doğrayıp kavuruyoruz.
  2. Ardından tavuğu içine ekleyip kavuruyoruz.
  3. En son baharatları ekliyoruz.
  4. Az soğuması için kenara alıyoruz.
  5. Beşamel sosu için tereyağını eritiyoruz.
  6. İçine unu ekleyip kavuruyoruz.
  7. Kremayı ekleyip karıştırıyoruz.
  8. Ardından az bir kaşar peyniri atıp baharatlarını ekleyip kenara alıyoruz yoğunlaşınca.
  9. Besamel sos soğuması lazım ki baya katı olup akmaması için.
  10. Milföyleri tepsiye alıyoruz.
  11. Ardından üstüne gelecek kısmın ortasını kesiyoruz.
  12. Orta kestiğimiz paracalarla kafes yapacağız fotoğraftaki üzere. Mutlaka atmıyoruz.
  13. Şimdi milfoyum üstüne tavuğu akabinde sosu döküp üstünü kafes üzere yapıyoruz.
  14. Yumurta sürüp 180 derecede nar üzere kızartıyoruz.

Beşamel Soslu Tavuk Milföy Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Lor Peynirli Köz Biber Mezesi (Videolu)
Köz Patlıcanlı Geleli Kebabı
Fit Kurabiye (Diyet)
Mantarlı Domatesli Et Yemeği
Patates Muffin
Pamuk Gibi Yumuşak Poğaça
Hdabla | © 2025 |