Beşamel Soslu Patlıcan Oturtma

Beşamel Soslu Patlıcan Oturtma Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet patlıcan
  • Ayçiçek yağı (patlıcanları kızartmak için)
  • 400 gram kıyma
  • 1 adet soğan
  • 3 adet sivri biber
  • 1 diş sarımsak
  • 1 adet domates
  • 1,5 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 su bardağı su
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pulbiber

Beşamel sos için;

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı süt
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı tuz

Beşamel Soslu Patlıcan Oturtma Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Patlıcanları alacalı halde soyup tuzlu suda 15 dakika bekletin.
  2. Süzüp kuruladıktan sonra kızmış, yağ eklenmiş tavada artlı önlü yavaşça kızartın.
  3. Havlu kağıt serili bir tabağa alarak fazla yağın süzülmesine yardımcı olun.
  4. Ayrı bir tavada doğranmış soğan, sarımsak ve biberleri soteleyin.
  5. Kıymayı ekleyerek sotelemeye devam edin.
  6. Ardından rendelenmiş domates, salça, tuz, baharatlar ve suyu ekleyin.
  7. Kapağını kapatıp pişmeye bırakın.
  8. Suyunu büsbütün çektirmeyip biraz sulu bırakacağız.
  9. Beşamel sos için küçük bir tencereye tereyağını alıp eritin.
  10. Üzerine unu ek edip kavurun.
  11. Ardından süt ve tuzu ekleyerek kıvam alıp göz göze olana dek pişirin.
  12. Fırın tepsisine patlıcanları yerleştirin.
  13. Üzerine kıymalı sosu dökün.
  14. Son olarak da beşamel sosu gezdirin.
  15. Önceden ısınmış 200°fırında 30 dakika kadar pişirin. Afiyet olsun.

Beşamel Soslu Patlıcan Oturtma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yoğurtlu Soslu Şehriye Salatası
Zeytinyağlı Semizotu
Çilekli Ve Beyaz Çikolatalı Şekersiz Muffin
Bonibon Muffin
Haşhaşlı Çörek
Zeytinyağlı Yaprak Sarması
Hdabla | © 2025 |