Beşamel Soslu Patlıcan Oturtma
Beşamel Soslu Patlıcan Oturtma Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet patlıcan
- Ayçiçek yağı (patlıcanları kızartmak için)
- 400 gram kıyma
- 1 adet soğan
- 3 adet sivri biber
- 1 diş sarımsak
- 1 adet domates
- 1,5 yemek kaşığı domates salçası
- 1 su bardağı su
- 1,5 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pulbiber
Beşamel sos için;
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı süt
- 1/2 (yarım) çay kaşığı tuz
Beşamel Soslu Patlıcan Oturtma Tanımı Nasıl Yapılır?
- Patlıcanları alacalı halde soyup tuzlu suda 15 dakika bekletin.
- Süzüp kuruladıktan sonra kızmış, yağ eklenmiş tavada artlı önlü yavaşça kızartın.
- Havlu kağıt serili bir tabağa alarak fazla yağın süzülmesine yardımcı olun.
- Ayrı bir tavada doğranmış soğan, sarımsak ve biberleri soteleyin.
- Kıymayı ekleyerek sotelemeye devam edin.
- Ardından rendelenmiş domates, salça, tuz, baharatlar ve suyu ekleyin.
- Kapağını kapatıp pişmeye bırakın.
- Suyunu büsbütün çektirmeyip biraz sulu bırakacağız.
- Beşamel sos için küçük bir tencereye tereyağını alıp eritin.
- Üzerine unu ek edip kavurun.
- Ardından süt ve tuzu ekleyerek kıvam alıp göz göze olana dek pişirin.
- Fırın tepsisine patlıcanları yerleştirin.
- Üzerine kıymalı sosu dökün.
- Son olarak da beşamel sosu gezdirin.
- Önceden ısınmış 200°fırında 30 dakika kadar pişirin. Afiyet olsun.
Beşamel Soslu Patlıcan Oturtma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










