Beşamel Soslu Kıymalı Fırında Karnabahar

Beşamel Soslu Kıymalı Fırında Karnabahar Tanımı İçin Malzemeler
- Küçük uzunluk karnabahar
- 1 adet soğan
- 250 gram kıyma
Beşamel için;
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 4 yemek kaşığı un
- 3 su bardağı süt
Beşamel Soslu Kıymalı Fırında Karnabahar Tanımı Nasıl Yapılır?
- Karnabaharı minik çiçeklere bölüp güzelce yıkayın.
- Kaynar suya atın ve sapları yumuşayana kadar haşlayın.
- Kıymanın çok azıcık bir suyla rengini döndürün.
- Ardından zeytinyağı ve ince doğranmış soğanları ekleyin.
- Kapağını kapatın ve soğanlar ölene kadar kavurun.
- Haşalanan karnabaharları süzün ve kıymalı karışımla karıştırın.
- Beşamel için tereyağı ve unu tencereye alın ve rengi dönene kadar kavurun.
- Azar azar sütü ekleyin.
- Yoğunlaşana kadar pişirmeye devam edin.
- Damak zevkinize gör tuz, karabiber yahut muskat cevizi ekleyebilirsiniz.
- Karnabaharlarla buluşan kıymalı harcı bir fırın tepsisine dökün.
- Üzerine hazırladığınız beşameli koyun.
- İsterseniz son olarak biraz kaşar peyniri rendeleyip üzerine ek edebilirsiniz.
- 180 derece fırında üst rafta üzeri kızarana kadar pişirin.Afiyet olsun 😋.
Beşamel Soslu Kıymalı Fırında Karnabahar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
