Beşamel Soslu Kabak Sandal

Beşamel Soslu Kabak Sandal Tanımı İçin Malzemeler

  • 8 adet küçük uzunluk kabak
  • 250 gram kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 adet küçük uzunluk doğranmış kapya biber
  • 1 adet doğranmış köy biber
  • Bir tutam doğranmış maydanoz
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı toz biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

Kabakları pişmesi için ;

  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Beşamel sosu için;

  • 2 yemek kaşığı un
  • 50 gram tereyağ
  • 2,5 şu bardağı süt
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Kaşar peynir

Beşamel Soslu Kabak Sandal Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle kabağın hafif üstten keselim ve oyalım ,ardından bir kaseye sıvı yağ, tuz ,karabiber çırpalım ve fırça ile her yerine sürüp 180derece fırında 35 dakika pişirelim.
  2. Daha sonra tencereye sıvı yağ ve kıyma koyalım biraz soteleyelim ve soğanlar ek edelim pişirelim.
  3. Üzerine biberleri de döküp soteleyelim, salçayı, baharat koyulup, iki dakika kavuralım.
  4. Ardından bir çay bardağı su koyup pişirelim .
  5. En son maydanoz koyup karıştaralım.
  6. Sonra beşamel sosu hazırlayalım. Evvel tereyağ üzerine un konulur ve iki dakika kavrulur.
  7. Üzerine süt ,tuz ,karabiber konulur ve kaynayana kadar karıştıralım borcama dökelim.
  8. Üstüne kaşar peynir rendeleyip serpelim ve kabakları kıymalı iç harç ile doldurup dizelim ve fırında 180derece fırında 25 dakika kızarana kadar pişirelim.

Çok hoş çok lezzetli bir ana yemek kabak sevmeyen hafif yemek isteyen bunu kesinlikle denesin derim şimdiden afiyet olsun not kalan kabak içini çorba meze börek vs olarak değerlendirelim.

Beşamel Soslu Kabak Sandal Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Evde Pratik Sushi
Limonlu Cheesecake
Fırında Çıtır Çıtır Kıroket Tost
10 Kişilik Gün Masası Menüleri
Üç Malzemeli Tatlı
Zeynep’in Nefis Kısırı
Hdabla | © 2025 |