Berry Soslu Mozaik Pasta
Berry Soslu Mozaik Pasta Tanımı İçin Malzemeler
Berry sos;
- 500 gram donuk karışık meyve
- 150 gram toz şeker
- 100 gram su
- 20 gram nişasta
Mozaik pasta (alt katı);
- 1 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı kakao
- Yarım su bardağı toz şeker
- 100 gram tereyağı
- 2 paket çikolata
- 1,5 paket petibör bisküvi
Mozaik pasta (üst katı);
- 1 paket krema
- Yarım su bardağı toz şeker
- 2 paket beyaz çikolata
- 2 paket kakaolu bisküvi
Berry Soslu Mozaik Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
- Berry sos için; Donuk meyveleri tencereye alıp üzerine şeker ekleyip pişirelim.
- Kısık ateşte pişirirken üzerine suyla açtığımız nişastayı karıştırarak ekleyelim ki topaklanmasın.
- Kıvam alınca sonumuzu bir kaseye alıp soğumaya bırakalım.
- Mozaik pastamızın birinci katı için tencereye süt, kakao ve şekeri ekleyip ocağa alalım.
- Tereyağı ve şekeri ekleyip sütün sıcağında karıştırarak eritelim.
- Üzerine petibör bisküviyi kırıp karıştıralım.
- Çemberimizin tabanını hazırlayıp yağlı kağıt ile kaplayalım.
- İlk harcımızı çemberimize döküp üzerini bardak yardımıyla düzeltip buzdolabına alalım.
- Mozaik pastanızın ikinci katı için tenceremize krema ve şekeri ekleyip ısıttıktan sonra üzerine tereyağ ve beyaz çikolatayı ekleyip karıştıralım.
- Üzerine kakaolu bisküvi kırıp güzelce karıştırdığımız harcımızı çemberimize aldığımız birinci mozaik pasta harcımızın üzerine döküp tekrar buz dolabında dinlendirip üzerine hazırladığımız berry sosu da ekleyip bir gece buz dolabında dinlendirdikten sonra çemberinden çıkarıp üzerini dilediğiniz üzere süsleyerek servis edebilirsiniz.Afiyet olsun.
Bu tanımı tüm detaylarıyla youtube kanalımdan izleyebilirsiniz. Youtube kanalımın linki profilimde.
Berry Soslu Mozaik Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






