Berliner (Frambuaz Soslu)

Berliner (Frambuaz Soslu) Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 su bardağı un ( 500gr )
  • 1.5 su bardağı süt ( 250 ml)
  • 3 adet yumurta sarısı
  • Yarım paket yaş maya ( 20 gr)
  • 1 çay bardağı şeker ( 80 gr)
  • 4 tepeleme yemek kaşığı tereyağ (60gr)
  • 1 paket vanilin
  • 1 limonun rendesi

Kızartmak için;

  • Ayçiçek yağı

İç dolgu için :

  • Çikolata
  • Marmelat yahut reçel

Üzeri için :

  • Pudra şekeri yahut benim üzere frambuaz sos vs.

Berliner (Frambuaz Soslu) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yaş maya ve şeker ılık süt içinde çözdürülür, içine yumurta sarıları eklenir ve unun içine ek edilikten sonra hamur kıvamına gelmesi sağlanır.
  2. Daha sonra oda sıcaklığındaki tereyağ ve limon rendesi ek edilir ve tekrar yoğurulur.
  3. 1. 5 saat mayalanması için dinlendirilir.
  4. Yaklaşık 70 gram büyüklügünde olacak biçimde bezeler yapılır ,2 saat kadar da tepside dinlendirilir ve yağda kızartılır.
  5. İçi sıkma poşeti yardımıyla doldurulduktan sonra üzeri dilediğiniz üzere süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun 🥰.

Berliner (Frambuaz Soslu) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kolay Salça Tarifi
Kabak Buğulama
Sebzeli Yeşil Mercimek Yemeği
Tırşık
Kahve Dünyası Fıstık Kremalı Hurma Topları
Kinoalı Semiz Otu Salatası
Hdabla | © 2025 |