Belen Tava (En Kolayından Acil Misafirler İçin)
Belen Tava (En Kolayından Acil Konuklar İçin) Tanımı İçin Malzemeler
- 700 gram yağlı kuşbaşı et
- 1 büyük soğan
- 2-3 diş sarımsak
- 1 büyük uzunluk domates
- 2-3 yeşil biber
- 1 büyük kapya biber
- 150 gram kuyruk yağı
- Tuz
- Kekik
- Karabiber
- Pul biber
- Toz kırmızı biber
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
Belen Tava (En Kolayından Acil Konuklar İçin) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Biberleri, domatesi ,soğanı ,sarımsakları ,orta büyüklükte doğrayıp tepsiye alın.
- Kuşbaşı ve kuyruk yağını da ekleyin, salça ,baharatlarla birlikte tüm gereçleri güzelce karıştırın.
- Üstünü yağlı kağıtla kapatıp en üstünüde alüminyum folyayla yeterlice kapatıp 200 derece fırında pişirelim.
- Pişince üstünü açıp bir 10 dk kadarda üzeri kızarana kadar pişirelim afiyet olsun.
Belen Tava (En Kolayından Acil Konuklar İçin) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













