Belen Tava (Beyaz Etli)

Belen Tava (Beyaz Etli) Tanımı İçin Malzemeler

  • 750 gram hindi but (kemiksiz)
  • 14-20 arpacık soğan
  • 10 diş sarımsak
  • 3 adet yeşil biber
  • 3 adet kırmızı biber
  • 1 adet domates
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 1 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber (kajun baharatı kullanıyorum)
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay bardağı zeytinyağ

Belen Tava (Beyaz Etli) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tüm materyalleri küçük lokmalar halinde doğrayıp fırın tepsisine alın.
  2. Salça, yağ su ve baharatları karıştırıp üzerine ek edin.
  3. Islatılmış yağlı kağıt ile üzerini örtüp evvelce ısıtılmış 200 derece fırında 40 dk örtülü pişirip yağlı kağıdı aldıktan sonra üstü kızarana pişirin.

Belen Tava (Beyaz Etli) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fırında Köfte Patates
Kumlu Pasta
Mayasız Bayatlamayan Poğaça
Kuru Domates Mezesi
Bisküvi Tadında Tahinli Kurabiye
Pandispanya Tarifi
Hdabla | © 2025 |