Belen Tava (Beyaz Etli)
Belen Tava (Beyaz Etli) Tanımı İçin Malzemeler
- 750 gram hindi but (kemiksiz)
- 14-20 arpacık soğan
- 10 diş sarımsak
- 3 adet yeşil biber
- 3 adet kırmızı biber
- 1 adet domates
- 2 yemek kaşığı salça
- 1 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber (kajun baharatı kullanıyorum)
- 1 çay kaşığı karabiber
- Yarım çay bardağı zeytinyağ
Belen Tava (Beyaz Etli) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tüm materyalleri küçük lokmalar halinde doğrayıp fırın tepsisine alın.
- Salça, yağ su ve baharatları karıştırıp üzerine ek edin.
- Islatılmış yağlı kağıt ile üzerini örtüp evvelce ısıtılmış 200 derece fırında 40 dk örtülü pişirip yağlı kağıdı aldıktan sonra üstü kızarana pişirin.
Belen Tava (Beyaz Etli) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








