Belen Tava

Belen Tava Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gr dana kuşbaşı
- 15 tane arpacık soğan
- 5-6 diş sarımsak
- 3 adet domates (kabukları soyulmuş)
- 3 adet yeşil biber
- 2 adet kapya biber
- 1.5 yemek kaşığı salça (domates biber karışık)
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı su
- 5-6 küp tereyağ
- Pul biber
- Karabiber
- Kekik
- Toz biber
- Tuz
Belen Tava Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tereyağ hariç öbür tüm gereçleri tencereye alıp harmanlayın.
- En son üzerine tereyağ dilimleri koyun ve tencerenin kapağını kapatıp evvelden ısıtılmış 190° fırına verin.
- Etler yumuşayıncaya kadar pişirin.
- Eğer fırın tepsisinde yapacaksanız üzerini ıslatılmış yağlı kağıt ile kapatın.
- Piştikten sonra sıcak sıcak servis yapın ben yanına garnitürlü pilav yaptım yapacak olanlara şimdiden afiyet olsun 🌼.
Belen Tava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












