Belen Tava
Belen Tava Tanımı İçin Malzemeler
- 750 gram kuşbaşı et
- 8-10 tane küçük soğan
- 4 tane domates
- 4-5 tane kapya biber ️
- 5 tane yeşil biber
- 4-5 tane sarımsak
- 2 yemek kaşığı zeytin yağı
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı pul biber ️
- 1 çay kaşığı karabiber
- Tuz
Belen Tava Tanımı Nasıl Yapılır?
- Sarımsağı biraz iri kalacak formda doğrayalım.
- Kabukları soyulmuş domatesleri küp küp doğrayalım.
- Biberleri doğrayalım.
- Soğanların kabuğunu soyalım.
- Güveç tepsisi yahut fırın kabının en altına zeytin yağını gezdirelim.
- Malzemelerin hepsini tepsiye koyalım.
- Baharatları ve salçayı ek edelim ve karıştıralım.
- Üzerine bir çay bardağı suyu gezdirelim.
- Üzerine ıslatılmış yağlı kâğıt kapatalım.
- Daha sonrasında aliminyum folyo ile kapatalım.
- 200 derece fırında birinci bir saat kapalı bir halde pişirelim.
- Daha sonrasında üzerini açıp yaklaşık yarım saat kadar pişirelim.
- Üzerinin hoş kızarması için orta ara karıştırabilirsiniz. Afiyet olsun ☺️✨.
Belen Tava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














