Belen Tava

Belen Tava Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gram kuşbaşı et
  • 8-10 adet arpacık soğan
  • 1 adet kapya biber
  • 2 adet yeşil sivri biber
  • 3-4 diş sarımsak
  • 2 adet domates
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay bardağı su

Üzeri için;

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 adet defne yaprağı

Belen Tava Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tencereye küp doğranmış etleri ekleyelim.
  2. Diğer tüm materyalleri sırasıyla ekleyip karıştıralım.
  3. Son olarak üzerine tereyağ kesimleri ve defne yaprağı ekleyip tencerenin kapağını kapatalım.
  4. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 1saat kadar pişirelim.
  5. Son 15 dakika da kapağını alarak üzeri acık biçimde pişirelim.
  6. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 🤗♥️

Belen Tava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pilavlı El Açması Börek (Klina)
Tartolet Tarifi
Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
Patatesli Kesme Poğaça
Sütlü Buğday Çorbası
Elmalı Roka Salatası
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet