Bebek Bisküvisi

Bebek Bisküvisi Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 çay bardağı tam buğday unu
  • 2 çay bardağı pirinç unu
  • Yarım çay bardağı bebek irmiği
  • 2 yemek kaşığı pekmez (muadili rastgele bir şey olur-elma suyu konsantresi,hurma özü,keçi boynuzu özü vs)
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 80 gram tereyağ
  • 40 gram zeytinyağı

Bebek Bisküvisi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tüm gereçler güzelce yoğurulur. Yumuşak ele yapışmayan bir kıvamda olmalıdır. Hamurunuz sert olursa yoğurt suyundan ekleyebilir cıvık olursa tam buğday unu ekleyebilirsiniz.
  2. Hamura silindir biçimi verilip, bıçak yardımı ile kesilir ve üzerine çatal ile hal verebilirsiniz.
  3. Fırın tepsisine biçim verilen bisküviler dizilir. 200 derece fanlı ayarda altları kızarana kadar pişirilir. Birinci çıkarttığınızda yumuşak sonrasında serleşen bir bisküvi olmaktadır.
  4. Bu tanımdan bayağı bir bisküvi çıkıyor. Ben fazlasını buzluğa atıp, lazım epey buzdolabına koyuyorum. Bebeğinize afiyet olsun.

Bebek Bisküvisi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yenibaharlı Patatesli Çiçek Poğaça
Arnavutköy Salatası
Özbek Pilavı
Pankek
Kavrulmuş Erişte Salatası
Et Tantuni ( Mersin Usulü)
Hdabla | © 2025 |