Bebek Bisküvisi
Bebek Bisküvisi Tanımı İçin Malzemeler
- 2 çay bardağı tam buğday unu
- 2 çay bardağı pirinç unu
- Yarım çay bardağı bebek irmiği
- 2 yemek kaşığı pekmez (muadili rastgele bir şey olur-elma suyu konsantresi,hurma özü,keçi boynuzu özü vs)
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 80 gram tereyağ
- 40 gram zeytinyağı
Bebek Bisküvisi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tüm gereçler güzelce yoğurulur. Yumuşak ele yapışmayan bir kıvamda olmalıdır. Hamurunuz sert olursa yoğurt suyundan ekleyebilir cıvık olursa tam buğday unu ekleyebilirsiniz.
- Hamura silindir biçimi verilip, bıçak yardımı ile kesilir ve üzerine çatal ile hal verebilirsiniz.
- Fırın tepsisine biçim verilen bisküviler dizilir. 200 derece fanlı ayarda altları kızarana kadar pişirilir. Birinci çıkarttığınızda yumuşak sonrasında serleşen bir bisküvi olmaktadır.
- Bu tanımdan bayağı bir bisküvi çıkıyor. Ben fazlasını buzluğa atıp, lazım epey buzdolabına koyuyorum. Bebeğinize afiyet olsun.
Bebek Bisküvisi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






