Beṣamelli Tavuk Dürüm (Fırında)

Beṣamelli Tavuk Dürüm (Fırında) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 tavuk göğsü
  • 2 orta uzunluk kuru soğan (ufakça doğranmış)
  • 1 kırmızı kapya biber (ince uzun doğranmış)
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Kırmızı tatlı toz biber
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay bardağı su (kontrollü)
  • Köri baharatı
  • Tuz
  • Sarımsak tozu
  • Kekik
  • 8 dürüm lavaṣ ekmeği

Beṣamel sosu için:

  • 3 yemek kaşığı silmeye yakın un
  • 4 çay bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 derin tabak patates kızartması hazır kullandım (foto)
  • 2 paket kaṣar

Beṣamelli Tavuk Dürüm (Fırında) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tavuk göğsü zar büyüklüğünde doğranır ve tavaya alınır.
  2. Ocak ıssısı orta derecenin bir üstü olmalı.
  3. Örneğin benim ocağımın en üst düzeyi 9 ve kullandığım ıssı derecesi 7.
  4. Tavuk kesimleri suyunu çekene kadar karıṣtırarak kavrulur.
  5. Suyunu salmıyor ise sıvı yağ eklenir.
  6. Tavuk kesimleri hafif kavrulduktan sonra soğan ve kapya biber eklenir ve karıṣtırarak kavrulur.
  7. Eğer yağ az ise 1-2 kaṣık eklenebilir, zira kimi çok yağ çeker.
  8. Kavrulduktan sonra salça eklenir ve karıṣtırarak kavrulur.
  9. Salça kavrulduktan sonra tuz, baharatlar, su eklenir karıṣtırılır ve ocaktan alınır.
  10. Dondurulmuṣ patates kızartması uygun bir tavada yahut fritözde kızartılır ve fazla yağını çekmesi için kağıt havlu serili tabağa aktarılır.
  11. Beṣamel sosunu yapmak için tavuk harcını kullandığınız tavayı yıkamadan kullanabilirsiniz yada farklı küçük tencere kullanabilirsiniz tabiiki.
  12. Beṣamel sosu için uygun bir tava tencereye yağ ve un eklenir, 1 kaç dakika karıṣtırarak kavrulur.
  13. Un kavurduktan sonra yavaṣca süt eklenir lakin karıṣtırmaya devam edilir aksi taktirde sos topaklanır. Kaynayana dek karıṣtırılır.
  14. Kaynadıktan sonra tuz ve karabiber serpilir, karıṣtırılır ve ocaktan alınır.
  15. Lavaṣ ekmeklerini yavaṣca birbirinden ayrılır, çabuk ederseniz parçalanır.
  16. Ekmekler tek tek başka farklı dolsurulup sarılır.
  17. Örneğin: evvel ṣerit halinde tavuk harcı konur, tavuk harcın yanına kızarmıṣ patates konur, üzerine evvel beṣamel sos gezdirilir, en son kaṣar eklenir ve evvel kenarları içe katlanır daha sonra öteki tarafından tutulup sarılır.
  18. Uygun bir borcamaın tabanına ekmeklerin yapıṣmaması için beṣamel sos sürülür ve beṣamel sosun üzerine dürümler dizilir.
  19. 250 derecede evvelden ısıtılmış fırında yalnızca üst ızgara kısmı ayarlanır ve dürüm dolu tepsi, fırının orta kısmına yerleştirilir.
  20. Üzeri kızardığında dürümler hazırdır. Deneyeceklere afiyet olsun.

Beṣamelli Tavuk Dürüm (Fırında) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Bisküvi Tabanlı Karamel Soslu Muhallebi
Diyet Islak Kek
Yoğurtlu Gronala Tarifi
Pastane Tuzluları
Renkli Patates Salatası Havuçlu Pancarlı
Biberli Ekmek
Hdabla | © 2025 |