Bazlama Sandviç

Bazlama Sandviç Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık süt (200 ml)
- 1 su bardağı ılık su (200 ml)
- 1 paket instant maya (5 gram )
- Yarım çay bardağı sıvı yağ (50 ml)
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- Aldığı kadar un
Bazlama Sandviç Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk evvel süt, su ,yağı ,instant maya ve şekeri bir kasenin içine alalım ve karıştıralım ve en az 10 dk bekletelim.
- Sonra içine unu ekleyelim ve yoğuralım.
- Hamur kulak göğüs kıvamında olmalı ele yapışmamalı.
- En az 1 saat mayalanmaya bırakılmalı.
- Daha sonra 4 yahut 5 eşit bezeler haline getirilmeli ve oklava yardımıyla bezeler açılmalı fazla ince olmasın.
- Sonra bir bardak yardımıyla hamurlar form almalı ve 15 dakika daha mayalanmaya bırakılmalı ve kızgın tavada gerili önlü pişirilmeli en az 30 tane minik bazlama oluyor.
- Bazlamaları bıçakla ikiye kesip ortasına soslu ton balığı, ton balık mayonez marul yahut peynir marul koyarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Bazlama Sandviç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









