Bazlama (Lavaş)

Bazlama (Lavaş) Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2.5 su bardağı un ( üzerine ekleme yapılabilir)

Bazlama (Lavaş) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Süt ve suyu ocakta ılık hale getirelim.
  2. Sıvı eserleri bir kabın içinde karıştıralım ve mayayı ekleyelim tuzunuda atıp karıştıralım.
  3. Unuda ekleyip yoğuralım çok fazla mayalandırma yapmayalım 10 dakika sonra hazır.
  4. Bezeler haline getirip daha sonra evvelce ısıtılmış tavada pişirelim.

Bazlama (Lavaş) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Körili Mantarlı Tavuk (Kremalı Tadında)
Şifalı Tavuk Çorbası
Arap Tava
Efsane Bisküvili Pasta Tarifi (Videolu)
Pita Ekmeği (Çok Pratik Ve Lezzetli )
Etli Nohut Yemeği
Hdabla | © 2025 |