Bazlama (Lavaş)
Bazlama (Lavaş) Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı kuru maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2.5 su bardağı un ( üzerine ekleme yapılabilir)
Bazlama (Lavaş) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Süt ve suyu ocakta ılık hale getirelim.
- Sıvı eserleri bir kabın içinde karıştıralım ve mayayı ekleyelim tuzunuda atıp karıştıralım.
- Unuda ekleyip yoğuralım çok fazla mayalandırma yapmayalım 10 dakika sonra hazır.
- Bezeler haline getirip daha sonra evvelce ısıtılmış tavada pişirelim.
Bazlama (Lavaş) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






