Bazlama

Bazlama Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı un
  • 1 çay bardağı süt ılık
  • 1 paket yaş maya
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 ,5 su bardağı ılık su
  • Tuz
  • 1,5 çay kaşığı şeker

Üzeri için;

  • Tereyağ

Bazlama Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamur kabına unu koyup ortasına mayayı ılık suyunu koyup,tuz ve şekerle sıvı yağı ekleyip uygunca karıştırıp yoğuruyoruz.
  2. 30 dakika dinlendiriyoruz hamuru.
  3. Sonra dilediğiniz kadar bezelere ayırıp merdaneyle açıyoruz.
  4. Ocakta önlü gerili pişirip üzerine tereyağı koyuyoruz. Herkese afiyet olsun kolay gelsin 🙏🧿❤.

Bazlama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Bayram Kahvaltısı
Damla Çikolatalı Kurabiye
Haşhaşlı Çörek
Erzurum Hakiki Su Böreği
Sufle (Videolu)
Tavuk Döner Tarifi
Hdabla | © 2025 |