Bazlama

Bazlama Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı ılık su
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket instant maya
- 5 su bardağı un
Bazlama Tanımı Nasıl Yapılır?
- Derin bir yoğurma kabına evvel suyu ve instant mayayı ve şekeri ekleyelim ve 10 dakika mayanın köpürmesini bekleyelim .
- Sonra tuz ve yavaş yavaş unu ekleyelim ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edeceğiz.
- Hamurumuzu 1 saat mayalandıralım.
- Mayalanan hamurdan 2 beze edelim sonra bezeleri elimizle açalım ve 10/15 dakika yeniden mayalandıralım, ısıttığımız tavada artlı önlü pişirelim afiyet olsun 😋😋😋.
İnstagram gülişin. Mtfg.
Nefis yemekler gülişin mutfağı takip etmeyi unutmayalım 😉😉😉.
Bazlama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






