Bayramların Ve Özel Günlerin Vazgeçilmezi El Açması Cevizli Baklava Tarifi

Bayramların Ve Özel Günlerin Vazgeçilmezi El Açması Cevizli Baklava Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı su
  • Yarım çay bardağı maden suyu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım limonun suyu
  • 1 paket kabartma tozu
  • Alabildiği kadar un

Üzeri için;

  • 250 gr tereyağ

İçi için;

  • Ceviz

Arası için;

  • Nişasta

Şerbetimiz için;

  • 4 su bardağı toz şeker
  • 5 su bardağı su
  • Birkaç damla limon

Bayramların Ve Özel Günlerin Vazgeçilmezi El Açması Cevizli Baklava Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Ben evvel baklavamı yapıyorum daha sonra sıcak şerbeti yapıp döküyorum sizlerle paylaşacağım tanım bu halde ilerleyecek.
  2. Baklavamızın hamuru için 1 adet yumurta ,1 su bardağı yoğurt, 1 su bardağı süt ,1 su bardağı sıvı yağ, yarım çay bardağı su ,1 çay kaşığı tuz, yarım çay bardağı maden suyu, bir paket kabartma tuzu ,yarım limon suyu ve alabildiği kadar un ekleyip güzelce yoğuralım.
  3. Hamurumuzdan küçük kesimler alarak bezelerimizi oluşturalım tepsimizin alt kısmını nişasta serpip bezelerimizi üzerine koyabiliriz benim hamurumdan 44 adet beze çıktı 22 adedini altına 22 adedinin üstüne olmak üzere ayarladım.
  4. Tezgahın üzerine nişasta serpelim bezelerimizden bir adedini alıp nişasta yardımıyla çok büyük olmayacak formda açalım öbür bezelerimizi de birebir formda yapıp ortalarına nişasta serpip üst üste koyalım.
  5. 22 tane bezeyi güzelce açtıktan sonra tezgahın üzerine nişasta serpip hepsini alıp güzelce açabildiğiniz kadar açın tepsimin boyutunda olması için tepsimin üzerine koyup bıçak yardımıyla kesiyorum, kestiğimiz hamurumuzun üzerine nişasta serpip oklavamızın üzerine güzelce dolayıp alalım oklavamıza aldığımız hamurumuzu tepsimize güzelce yerleştirelim.
  6. Kestiğimiz hamurlarımızdan artan modülleri bol nişasta ekleyerek güzelce açalım açtığımız modül hamurlarımızı da tepsimize güzelce yerleştirelim.
  7. Hazırlamış olduğumuz ceviz içini de hamurumuzun üzerine her yerine gelecek biçimde dökelim.
  8. Geriye kalan bezelerimizi de birinci kademede yaptığımız üzere nişasta yardımıyla evvel küçük küçük açıp üst üste koyalım ve daha sonra hepsini alıp nişasta yardımıyla açabildiğimiz kadar açalım bezelerimizi açarken ortalarına bol nişasta koymayı unutmayalım.
  9. Yine tıpkı halde açtığımız hamurumuzu tepsimizin boyutuna nazaran keselim keserken artan kesimleri bu sefer öncelikli olarak onları ekleyeceğiz cevizlerimizin üzerine kesim olan hamurlarımızı koyalım tepsimizin boyutuna nazaran kestiğimiz hamurumuzu da en üst kısma güzelce yerleştirelim kenarlarını da düzeltelim.
  10. Baklavamızı güzelce keselim ben çapraz çizgiler atarak daha sonra dikey çizgiler atarak baklava dilimi biçimini veriyorum sizler şayet diğer bir tekniğiniz varsa o biçimde de kesebilirsiniz.
  11. 250 gram yağımızı güzelce eritelim ve daha sonra dilimlemiş olduğumuz baklavamızın üzerine her yerine gelecek formda güzelce dökelim.
  12. Önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.
  13. Şerbetimiz için 4 su bardağı toz şeker 5 su bardağı su tenceremizi alıp kaynamaya bırakalım kaynamaya başlayınca 15 dakika kaynatalım.
  14. Daha sonra birkaç damla limon sıkıp 10 dakika daha kaynatalım ben bu tanımımda tatlımızı soğuk şerbetimizi sıcak olarak kullandım.
  15. Şerbetimizin birinci sıcaklığı çıktıktan sonra baklavamızın üzerine her yerine gelecek halde dökelim tatlımızın şerbetini döktükten sonra dinlenmeye bırakalım ve daha sonra servis edebilirsiniz şimdiden deneyecek olanlara afiyet olsun.

Bayramların Ve Özel Günlerin Vazgeçilmezi El Açması Cevizli Baklava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Bol Kaşarlı Tost
Bebe Bisküvili Pekmezli Mama +6 Ay
Yoğurt Çorbası
Gömlekli Köfte
Sodalı Poğaça
Portakallı Kereviz Salatası
Hdabla | © 2025 |