Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye (Buzluğa Atılabilir)

Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye (Buzluğa Atılabilir) Tanımı İçin Malzemeler
- 250 gram oda ısısındaki margarin
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı sirke elma ya da üzüm fark etmez
- 1 pk kabartma tozu
- 1 adet yumurta (sarısı üzeri için ayırılacak)
Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye (Buzluğa Atılabilir) Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk evvel 250 gram odasındaki margarini ve 2 yemek kaşığı sıvı yağ 1 kaba alıp güzelce karıştıralım.
- Ardından 2 yemek kaşığı toz şeker, 1 tatlı kaşığı tuz ,2 yemek kaşığı sirke, bir kabartma tozu ve bir yumurta akını üstüne ekleyelim.Sarısını üzeri için ayıracağız .
- Bunları uygunca karıştırdıktan sonra yavaş yavaş in ekleyelim ben toplamda 3 -3 buçuk su bardağı un kullandım.Hamuru kulak göğsü kıvamında olacak.
- Hamuru yoğurduktan sonra küçük küçük kesimlere ayırarak dilediğiniz hali verebilirsiniz.
- Üzeri için ayırdığımız yumurta sarısını üstüne sürerek susam ve çörek otu serpelim.
- 180 derecede 25 dakika pişecek ortada fırını denetim etmeyi unutmayalım afiyet olsun.
Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye (Buzluğa Atılabilir) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

