Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye (Buzluğa Atılabilir)

Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye (Buzluğa Atılabilir) Tanımı İçin Malzemeler

  • 250 gram oda ısısındaki margarin
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı sirke elma ya da üzüm fark etmez
  • 1 pk kabartma tozu
  • 1 adet yumurta (sarısı üzeri için ayırılacak)

Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye (Buzluğa Atılabilir) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk evvel 250 gram odasındaki margarini ve 2 yemek kaşığı sıvı yağ 1 kaba alıp güzelce karıştıralım.
  2. Ardından 2 yemek kaşığı toz şeker, 1 tatlı kaşığı tuz ,2 yemek kaşığı sirke, bir kabartma tozu ve bir yumurta akını üstüne ekleyelim.Sarısını üzeri için ayıracağız .
  3. Bunları uygunca karıştırdıktan sonra yavaş yavaş in ekleyelim ben toplamda 3 -3 buçuk su bardağı un kullandım.Hamuru kulak göğsü kıvamında olacak.
  4. Hamuru yoğurduktan sonra küçük küçük kesimlere ayırarak dilediğiniz hali verebilirsiniz.
  5. Üzeri için ayırdığımız yumurta sarısını üstüne sürerek susam ve çörek otu serpelim.
  6. 180 derecede 25 dakika pişecek ortada fırını denetim etmeyi unutmayalım afiyet olsun.

Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye (Buzluğa Atılabilir) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Kumlu Pasta
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Su Böreği
Sütlaç
Buharda Bürüksel Lahanası
Limon Rüyası
Peynirli Börek (Videolu)
Dubai Çikolatası | Lüks Ve Eşsiz Tat Deneyimi!
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet