Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye

Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağ
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3,5 su bardağı un

Üzeri için;

  • Yumurta sarısı yada beyazı
  • Susam
  • Çörek otu

Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Oda sıcaklığındaki tereyağını sıvı yağı ve öteki materyalleri yoğurma kabında yoğuruyoruz unu denetimli bir biçimde ekliyoruz.
  2. Yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz.
  3. İsterseniz yumurta sarısı sürüp üstüne susam ekebilirsiniz.
  4. Ben yumurta beyazına batırıp akabinde susam ve çörek otu karışımına batırmayı tercih ettim.
  5. Önceden ısıtığımız 180 derece fırında pişirelim afiyet olsun.

Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Buzluk Limonata
Bol Soslu Islak Kek (Büyük Borcamda)
Dalgona Kahve (Ballı ) (Videolu)
Fırında Etli Biber Dolması – Lokum Gibi, Mis Gibi (Videolu)
Karışık Meyveli Milkshake
Gün Tabağı
Hdabla | © 2025 |