Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye
Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağ
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı sirke
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3,5 su bardağı un
Üzeri için;
- Yumurta sarısı yada beyazı
- Susam
- Çörek otu
Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Oda sıcaklığındaki tereyağını sıvı yağı ve öteki materyalleri yoğurma kabında yoğuruyoruz unu denetimli bir biçimde ekliyoruz.
- Yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz.
- İsterseniz yumurta sarısı sürüp üstüne susam ekebilirsiniz.
- Ben yumurta beyazına batırıp akabinde susam ve çörek otu karışımına batırmayı tercih ettim.
- Önceden ısıtığımız 180 derece fırında pişirelim afiyet olsun.
Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






