Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye

Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram margarin yahut tereyağ
- 1 kahve fincanı sıvı yağ
- 1 yumurta sarısı içine beyazı dışına
- 1.5 yemek kaşığı sirke
- 1 paket kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar un (yumuşak hamur olacak)
Bulamak için;
- Susam
- Çörekotu
Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tüm gereçleri karıştırma kabına alıp yumuşak bir hamur yoğuruyoruz.
- Minik ceviz kadar toplar yapıyoruz ,isterseniz elinizle form verebilirsiniz, yuvarlak kare yahut elips.Ben kare formunda kalıp kullanmayı tercih ettim.
- Sonrasında ister bir kenarını isterseniz üzerini evvel yumurta akına sonrasında çörekotu yahut susama (ben karıştırdım ikisini) bulayıp yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye diziyoruz.
- Önceden ısıttığımız 175 derece fırında yaklaşık 15 dk pişiriyoruz.
Afiyet olsun 🍀.
Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








