Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye

Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gram margarin yahut tereyağ
  • 1 kahve fincanı sıvı yağ
  • 1 yumurta sarısı içine beyazı dışına
  • 1.5 yemek kaşığı sirke
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un (yumuşak hamur olacak)

Bulamak için;

  • Susam
  • Çörekotu

Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tüm gereçleri karıştırma kabına alıp yumuşak bir hamur yoğuruyoruz.
  2. Minik ceviz kadar toplar yapıyoruz ,isterseniz elinizle form verebilirsiniz, yuvarlak kare yahut elips.Ben kare formunda kalıp kullanmayı tercih ettim.
  3. Sonrasında ister bir kenarını isterseniz üzerini evvel yumurta akına sonrasında çörekotu yahut susama (ben karıştırdım ikisini) bulayıp yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye diziyoruz.
  4. Önceden ısıttığımız 175 derece fırında yaklaşık 15 dk pişiriyoruz.
    Afiyet olsun 🍀.

Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Muhteşem Kabaran Tarçınlı Cevizli Kek
Bu Kısır Harika Denemeyen Kalmasın
Bardak Mısır
Kremalı Domates Çorbası
Pankek Tarifi
Diyette Doyurucu Kahvaltı Tabağı
Hdabla | © 2025 |