Bayatlamayan Poğaça
Bayatlamayan Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 paket kuru maya
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 şişe maden suyu
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 5-6 su bardağı elenmiş un
- 1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için:
- Yumurta sarısı
- Tercihe nazaran çörek otu ya da susam
Bayatlamayan Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Süt, şeker ve kuru mayayı maya büsbütün eriyene kadar karıştırın.
- Sıvı yağ ve maden suyu ekleyip karıştırın.
- Kontrollü olarak unu ekleyin.
- Tuzu un ile birlikte ek edin. Maya ile direkt temas etmemeli.
- Hamuru yoğurduktan sonra 1 saat mayalandırın.
- Mayalanan hamuru elinizi hafif yağlandırarak toplayın ve bezelere ayırın. Dilerseniz içerisine istediğiniz malzemeyi ekleyin.
- Ardından poğaçaları tepsi mayası için üzeri örtülü bir biçimde yarım saat daha dinlendirin.
- Dinlenen poğaçaların üzerine yumurta sarısını sürün. Susam ya da çörek otu serpin.
- Önceden ısıtılmış 190° lik fırında 20 dk pişirin. Afiyet olsun 🥰.
Bayatlamayan Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







