Bayatlamayan Poğaça

Bayatlamayan Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 paket kuru maya
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 şişe maden suyu
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 5-6 su bardağı elenmiş un
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Üzeri için:

  • Yumurta sarısı
  • Tercihe nazaran çörek otu ya da susam

Bayatlamayan Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Süt, şeker ve kuru mayayı maya büsbütün eriyene kadar karıştırın.
  2. Sıvı yağ ve maden suyu ekleyip karıştırın.
  3. Kontrollü olarak unu ekleyin.
  4. Tuzu un ile birlikte ek edin. Maya ile direkt temas etmemeli.
  5. Hamuru yoğurduktan sonra 1 saat mayalandırın.
  6. Mayalanan hamuru elinizi hafif yağlandırarak toplayın ve bezelere ayırın. Dilerseniz içerisine istediğiniz malzemeyi ekleyin.
  7. Ardından poğaçaları tepsi mayası için üzeri örtülü bir biçimde yarım saat daha dinlendirin.
  8. Dinlenen poğaçaların üzerine yumurta sarısını sürün. Susam ya da çörek otu serpin.
  9. Önceden ısıtılmış 190° lik fırında 20 dk pişirin. Afiyet olsun 🥰.

Bayatlamayan Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ahududulu Kurabiye (Cokkies)
Krem Şantili Mozaik Pasta
Puf Puf Mozaik Kek
Tencere Kebabı (Kuzu Gerdanlı)
Dondurmalı Kalburabastı
Revani
Hdabla | © 2025 |