Bayatlamayan Mini Pide Poğaça

Bayatlamayan Küçük Pide Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 200 gram oda sıcaklığında margarin
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kașığı sirke
- 2 adet yumurta (1 adedinin sarısı üzerine)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 paket kabartma tozu
- Un
İç harcı için:
- Beyaz peynir (sert olacak)
- 1 tutam maydanoz
- 1 tutam dereotu
- 1 tutam taze nane
Bayatlamayan Küçük Pide Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tüm materyalleri yoğuracağınız kaba alıp karıştırın.
- Yavaş yavaş unu ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin.
- Yoğurduğunuz poğaça hamurundan ceviz büyüklüğünde modüller alıp, tezgahta eliniz ile açın.
- İçine harcı koyup iki kenarından rulo yapın.
- Hamuru kapatın.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
- Yumurta sarısı sürüp susam ve çörekotu serpip ,önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun😍.
Bayatlamayan Küçük Pide Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







