Bayatlamayan File Bademli Portakallı Kurabiye
Bayatlamayan File Bademli Portakallı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 140 gram un ( 1 su bardağı kadar )
- 12 gram mısır nişastası ( 1,5 yemek kaşığı )
- 110 gram tereyağ – yumuşak ( 7-8 ywmwk kaşığı )
- 3 yemek kaşığı pudra şekeri
- 3 yemek kaşığı file badem
- 2 portakalın kabuğun rendesi
- 1 fiske tuz
Bayatlamayan File Bademli Portakallı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tereyağ ve pudra şekerini krema kıvamına gelene kadar karıştırın.
- Nişasta, tuz, un ekleyip karıştırın. ( Ele yapışmayan yumuşak bir hamur olacak. Unu denetimli ek edin. ) file badem ve portal kabuğu rendesini ekleyip, karıştırın.
- Hamuru bir streçe sarıp, yarım saat buzdolabında bekletin.
- Hamur dinlendikten sonra, hamurdan ceviz büyüklüğünde modüller koparıp, elinizle yuvarlayıp top formunu verin ve tepsiye dizin.
- Önceden ısıtılmış 180 c lik fırında hafif renk alana kadar pişirin. 15-18 dk kadar.
- Kurabiyeyi çok fazla pişirmeyin. Durdukça sertleşen bir kurabiye.
Bayatlamayan File Bademli Portakallı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
















