Bayatlamayan Anne Poğaçası
Bayatlamayan Anne Poğaçası Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için:
- 3 yumurta
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 tatlı kaşığı sirke
- 1 paket kabartma tozu
- 3-4 su bardağı un
İçi için:
- Lor peyniri
- Maydanoz
Üzeri için:
- Yumurta sarısı
- Susam ve çörek otu
Bayatlamayan Anne Poğaçası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bir yumurtanın sarısını ayırıyoruz ,diğer yumurtaları yoğurma kabına kırıyoruz ,üzerine tuzumuzu ekleyip güzelce çırpıyoruz ( biz az tuzlu yediğimiz için 2 çay kaşığı tuz kâfi geliyor lakin siz damak zevkinize nazaran bir tatlı kaşığı ekleyebilirsiniz)
- Sırasıyla evvel yoğurdumuzu koyup pürüzsüz her gelene kadar çırpıyoruz ,sonra yağımızı koyuyoruz ve çırpıyoruz.
- Ardından kabartma tozumuzu, karbonatımızı ve sirkemizi koyuyoruz, son kere çırpıyoruz sonra unumuzu denetimli bir formda ekliyoruz( un markasına nazaran bardak ölçümüz değişkenlik gösterebilir) elimize yapışmayan hamur meskenlerine kadar azar azar un ekleyerek yoğuruyoruz.
- Yoğurma sürecimiz bittikten sonra hamurumuz 5 dakika dinlendiriyoruz o sırada hem iç harcımızı hazırlıyoruz hem de 180 derecede fırınımızı evvelce ısıtmak için açıyoruz.
- Hamurumuz dinlendikten sonra ceviz büyüklüğünde bezeler alarak elimizde elimizle açarak ortasına iç harcımızdan koyuyoruz sonra kapatarak yağlı kağıt serili tepsimize ya da yapıştırmayan tepsimize sıralıyoruz .
- Üzerlerini yumurta sarımızı sürüyoruz ve susam çörek otunu serpiyoruz.
- Önceden ısıttığımız 180 derecelik fırınımıza atıyoruz yaklaşık 20-25 dakika da kızarıyor fakat fırından fırına müddet değişkenliği olabilir orta ara denetim etmekte yarar var😅 şimdiden deneyenlere afiyet olsun💙.
Bayatlamayan Anne Poğaçası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












