Bayatlamayan 3-2-1 Poğaça

Bayatlamayan 3-2-1 Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 3 paket kabartma tozu
  • 1 yumurta beyazı (sarısı üzerine)
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 4-5 su bardağı un (kontrollü ekleyin)

İçine:

  • Ezine peyniri
  • Sosis

Üzerine:

  • 1 yumurta sarısı
  • Çörek otu
  • Susam

Bayatlamayan 3-2-1 Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bir kaba yağ, yoğurt, sirke ve yumurta beyazı alınıp güzelce çırpılır.
  2. Tuz, şeker kabartma tozu eklenir.
  3. Un denetimli olarak eklenip yumuşak bir hamur yoğrulur.
  4. Hamur yoğurtla yapıldığı için olağan poğaça hamuru dokusundan biraz farklı oluyor.
  5. Yumuşak ve elinize yapışmıyorsa hamur tamamdır.
  6. Hamur küçük mandalina boyutunda bezelere ayrılır. Elle açıp iç materyal koyulup kapatılır.
  7. Yuvarlanıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirilir.
  8. Üzerine yumurta sarısı sürülüp çörek otu ve susam serpilir.
  9. 200 dereceye evvelce ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun 💜 instagram: @tariflerim_ve_sunumlarim.

Bayatlamayan 3-2-1 Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yoğurtlu Sos Eşliğinde Penne Makarna
Çıtır Kurabiye
Churchill
Karışık Omlet
Çıtır Kereviz Salatası
Sütlaç
Hdabla | © 2025 |