Bayatlamayan 3-2-1 Poğaça
Bayatlamayan 3-2-1 Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı yoğurt
- 3 paket kabartma tozu
- 1 yumurta beyazı (sarısı üzerine)
- 1 tatlı kaşığı sirke
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 4-5 su bardağı un (kontrollü ekleyin)
İçine:
- Ezine peyniri
- Sosis
Üzerine:
- 1 yumurta sarısı
- Çörek otu
- Susam
Bayatlamayan 3-2-1 Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bir kaba yağ, yoğurt, sirke ve yumurta beyazı alınıp güzelce çırpılır.
- Tuz, şeker kabartma tozu eklenir.
- Un denetimli olarak eklenip yumuşak bir hamur yoğrulur.
- Hamur yoğurtla yapıldığı için olağan poğaça hamuru dokusundan biraz farklı oluyor.
- Yumuşak ve elinize yapışmıyorsa hamur tamamdır.
- Hamur küçük mandalina boyutunda bezelere ayrılır. Elle açıp iç materyal koyulup kapatılır.
- Yuvarlanıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirilir.
- Üzerine yumurta sarısı sürülüp çörek otu ve susam serpilir.
- 200 dereceye evvelce ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun 💜 instagram: @tariflerim_ve_sunumlarim.
Bayatlamayan 3-2-1 Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









