Bayatlamasına Fırsat Kalmayan Poğaça

Bayatlamasına Fırsat Kalmayan Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı ılık süt
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket kuru maya
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta akı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 4-4.5 su bardağı un (kontrollü eklenecek unun markasına nazaran değişiklik gösterebilir)

İç materyali için;

  • Peynir
  • Maydanoz

Bayatlamasına Fırsat Kalmayan Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bir kaba sütü, şekeri, sıvı yağı ,yumurta akını ve tuzu alıp, düzgünce karıştırıyoruz.
  2. Unun üzerine mayayı döküp, düzgünce harmanlıyoruz ve azar azar sütlü karışıma ek ediyoruz. Hamur yumuşak kıvamlı ele yapışmayan bir hamur olacak hafif ele yapışıyorsa elimize sıvı yağ dökerek ile hamuru toparlayabiliriz.
  3. Toparlanan hamuru 1 saat kadar mayalanmaya bırakıyoruz.
  4. İç gerecini hazırlıyoruz dileğimiz peyniri bir kaba alıp içine maydanozları doğrayalım içimiz hazır.
  5. Mayalanan hamuru bezelere ayırıyoruz. Bezelerden birini alıp, merdane yardımıyla açıyoruz açılan hamurun uç kısmını 3 çizik atıyoruz başka ucuna peyniri koyup, rulo biçiminde sarıyoruz.
  6. Sardığımız poğaçaları yağlı kağıt serili tepsiye dizip, üzerine yumurta sarısı sürüp çörekotu serpip birazda tepside mayalandırabilirsiniz kaide değil.
  7. 190 ° fırında alt üst pişiriyoruz. Afiyet olsun🤗

Bayatlamasına Fırsat Kalmayan Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kıyır Kıyır Pastane Usulü Tuzlu Kurabiye
Kuzu Kulağı Salatası
Kremalı Sigara Tatlısı
Bol Ekşili Kuru Dolma
Fırında Brüksel Lahanası
Puf Puf Kabaran Peynirli Poğaça
Hdabla | © 2025 |