Baton Pasta

Baton Pasta Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağından iki parmak eksik şeker
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı kakao
- 1 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Pasta kreması için materyaller;
- 2 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı kakao
- 3 yemek kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı un
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı margarin yahut tereyağı
- 1 paket sütlü çikolata yahut krem şanti
Kekin dışı için;
- 1 su bardağı süt
- 1 paket krem şanti
- Ceviz
Keki ıslatmak için;
- Yarım su bardağı süt
Kekin içine;
- Muz
- Çilek
- Damla çikolata
- Fındık yahut ceviz
Baton Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle şeker ve yumurtaları güzelce çırpalım beyazlayana kadar.
- Sıvı yağı ekleyelim, sonra unu ,kakaoyu vanilya ve kabartma tozunu karışımın içine eleyelim.
- Yumurtayı söndürmeden yavaşça karıştıralım, yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dökelim.
- 170 derece de 25 dakika pişirelim kâfi olacaktır ortada denetim edin yeniden kapağını açmadan.
- O pişerken kremasını hazırlayalım vanilya ve tereyağı hariç bütün malzemeyi tencereye koyalım çırpalım.
- Güzelce altını kısık ateşte açıp karıştırarak tabanını tutturmadan kıvam alana kadar karıştıralım.
- Krema kaynama noktasına gelince tereyağı ve vanilyayı ekleyelim şayet içine sütlü çikolata atarsanız sıcakken atın erisin şayet krem şanti kullanacaksanız bi 10- 15 dakika sonra atıp mikserle çırpın.
- Kek pişince zıt çevirip yağlı kağıttan çıkarın kekin kenar kısımlarını kesin sonra eşit biçimde üç yahut 4 kesime bölün pastayı yapacağınız tabağın tabanına kremadan bir kaşık dökün .Kek yapışsın sabit kalsın diye.
- Sonra keki koyun üstüne her tarafına çok fazla olmicak halde süt gezdirin sonra krema sürün içine muz damla çikolata ceviz koyup yahut çilek nasıl isterseniz o size kalmış sonra ikinci keki üstüne yerleştirip tıpkı süreci yapın evvel süt gezdirin.
- Sonra krema ve istediğiniz materyallerden koyup üçüncü katı koyun ben üç katlı yaptım en üst katına kremadan sürüp bir yemek kaşığı sürülebilir çikolata(nutella, sarelle yahut diğer marka) döktüğüm krem şantiden sürdüm siz sadede yapabilirsiniz ancak ben çok yakıştırıyorum krem şanti içinde çikolata lezzet veriyor sahiden onu da sürdükten sonra istediğiniz üzere süsleyebilirsiniz.
- Ben kekten artanları rondodan geçirip kenarlarına döktüm üstüne de ceviz döktüm çok hoş oldu lezzeti de çok hoş oldu deneyin pişman olmazsınız 🥰.
Baton Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








