Basmati Pilav Üstü Kanat

Basmati Pilav Üstü Kanat Tanımı İçin Malzemeler
Tavuk kanat için;
- 1 kg kadar tavuk kanat
Sosu için :
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı toz pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3 dış sarımsak
- 1 tatlı kaşığı acı köri
Piştikten sonrası için:
- Yarım çay bardağı kaynar su
Pilav için materyalleri;
- Yarım çay bardağı şehriye
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 200 ml su bardağı basmati pirinç
- 400 ml kaynar su
- Tuz
- 1 tatlı kaşığı zerzevat kışni
Basmati Pilav Üstü Kanat Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle tavuk kanadını sudan geçirelim.
- Sosunu hazırlayalım, uygun bir kaba yağı salçayı, yoğurdu, baharatları, kekigi alalım ve kaşık yardımı ile karıştıralım.
- Tavuk kanadına bıçak yardımı ile bir kaç çizik atalım.
- Tavuk kanadiüına sosu yedirelim ve bir iki saat buz dolabında bekletelim.
- Borcam kabına yağlı kağıt yerleştirip marine olmuş tavuk kanadını alalım üzerine ince ince kıyılmış sarımsağı serpiştirelim.
- 180 derece evvelce ısınmış fırına tavuk kanadını alalım alt üst kızartalım.
- Tavuk kanadı pişliğinde biraz fırınıda bekletelim.
- Pilavın hazırlanışına geçelim.Diğer taraftan pirinçi soğuk suda bir kaç kez yıkayıp suyunu süzelim.
- Uygun bir tavaya yağı alalım kızgın yağın üzerine şehriyeyi ek edelim ve yavaşça kavuralım.
- Pirinçi ek edelim ve kavurmaya devam edelim.
- Kaynar suyu ek edelim damak tadınıza nazaran zerzevat kısmı ve tuzu ek edelim pilav suyunu çekene kadar kapağını kapatıp kısık ateşte denetimi halde pişirelim.
- Tamamen suyunu çekmiş olan pilavın üzerine pak bir havlu ile kapatalım, demlenmeye bırakalım.
- Servis tabağına evvel pilavı alalım.
- Üzerine kanadı dizelim, ve fırın tepsisinde kalan marine sosun üzerine çok az kaynar su ek edelim ve kaşık yardımı ile karıştıralım,kanadın üzerine gezdirelim. Servise hazır.
Basmati Pilav Üstü Kanat Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






