Basit Pizza

Basit Pizza Tanımı İçin Malzemeler
Hamur için;
- 3 su bardağı un
- 1 paket kuru maya
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı tepeleme toz şeker
- 1 su bardağı su yada 1 su bardağı süt
Pizza için;
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- 1 tane domates
- 10-15 adet zeytin
- 1/2 (yarım) çay bardağı mısır
- 4 tane mantar
- 4-5 dilim salam/ füme
Sos için;
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 çay kaşığı kekik
Basit Pizza Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle bir paket kuru maya, 1 su bardağı ılık su ve 1 su bardağı ılık süt ile 1 yemek kaşığı toz şeker karıştırılarak 10 dk kadar beklemeye alınır. (şeker bilhassa mayalanmaya ve mide ağrısı olanlara çok güzel gelir).
- İlk mayalanma tamamlanınca tuz ve un eklenir.
- Unu denetimli ekleyin markadan markaya değişiyor.
- Yumuşak bir hamur elde etmeniz lazım.
- Bu hamuru yarım saat mayalanmaya alın ve pizza içiniz gerekli materyalleri hazırlayın.
- Sos için; 2 yemek kaşığı zeytinyağ ve 1 yemek kaşığı salçayı karıştırıp içerisine kekik ekleyin.
- Domates biber zeytin mantar mısır rendelenmiş kaşar salam füme büsbütün size ve damak tadınıza kalmış materyalleri hazırlayın.
- Mayalanan hamurunuzu iki eşit kesime bölerek pizza halinde açın.
- Üzerine salça sosunuzu sürün kaşar hariç bütün materyalleri ekleyip evvelden 20 dk kadar ısıtmış olduğunuz fırına koyun.
- Son 3 dk kala kaşarınızı ekleyin afiyet olsun:).
Basit Pizza Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
