Basalla Yemeği

Basalla Yemeği Tanımı İçin Malzemeler

  • 1,5 su bardağı köftelik bulgur
  • 1 su bardağı kitel bulgur
  • 300 gram kıyma
  • Yarım çay bardağından biraz fazla un
  • Yarım yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Yemeğin suyu için;

  • Yarım kg etin istediğiniz kısmı (ben kuşbaşı et kullandım)
  • 2 su bardağı haşlanmış nohut
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tane büyük soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • 1 su bardağı tane sumak
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı nane

Basalla Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle eti ve nohudu haşlayıp kenara alın. Sumağın üstüne su ekleyip 5 dakika kaynatın. Bulgurları uygun bir kaba koyup üzerine 1,5 su bardağı ılık su döküp, karıştırın üzerini kapatıp demlenme bırakın.
  2. Demlenen bulgura un, salça, baharatlar ve kıymayı ekleyip, 20 dakika sakız üzere olana kadar yoğurun minik köfteler yapın dilerseniz benim üzere harçtan küçük kesimler koparıp, kavanoza atıp kavanozu süratli bir formda sallayarak tek seferde 20-25 tane köfte yapabilirsiniz.
  3. Hepsini hazırladıktan sonra yemeği yapacağınız tencereye sıvı yağ ve soğanı koyup pembeleştir salça baharatlar sumak suyu eti suyuyla birlikte naneyi köfteleri ve nohudu ekleyip suyu az ise biraz su desteği yaparak karıştırıp kapağını kapatın.
  4. 7-8 dakika kaynadıktan sonra servis yapabilirsin (dilerseniz üzerine naneli tereyağı gezdirin bendeki et çok yağlıydı diye eklemedim). Afiyet olsun🥣🥣

Basalla Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tarçınlı Türk Kahvesi
Tavuk Tirit
Közlenmiş Kapya Biberli Havuçlu, Kabaklı Meze
Yeşil Zeytinli Fiyonk Makarna
Enginarlı Bahar Pilavı
Ekşili Mercimek Yemeği (Kara Şimşek)
Hdabla | © 2025 |