Bardakta Tiramisu

Bardakta Tiramisu Tanımı İçin Malzemeler

Kek için;

  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 2 çay bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı kakao

Muhallebi için;

  • 2,5 su bardağı süt
  • 1 yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı labne

Keki ıslatmak için;

  • 1 su bardağı süt (ıslaklık isteğe bağlı)
  • 1 tatlı kaşığı granül kahve
  • 1 yemek kaşığı şeker

Üzeri için;

  • Kakao
  • Ceviz

Bardakta Tiramisu Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle şeker ve yumurtayı çırpalım, akabinde öteki gereçleri ekleyelim.
  2. Keki çırpıp büyük fırın tepsinine yayıyoruz ve ince bir form veriyoruz, akabinde fırına gönderiyoruz 180° de pişiriyoruz.
  3. Kek pişerken muhallebili hazırlıyoruz, sütü bir tencereye alıyoruz ve labne hariç tüm gereçleri katıp karıştırıyoruz ve pişiriyoruz .
  4. Sürekli karıştırmak gerekiyor zira tabanı çabucak tutuyo. Pişen muhallebiyi ocaktan alıp labnesini katıp karıştırıyoruz.
  5. Fırından çıkardığımız keki küçük kareler halinde kesip kuplara yerleştiriyoruz ve hazırladığımız süt kahve karışımı ile ıslatıyoruz.
  6. Ardından üzerine muhallebiyi döküp süslüyoruz.

Tatlımız hazır şimdiden afiyet olsun 🥰.

Bardakta Tiramisu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yufka Böreği
Kahve Yanı Yulaflı Topçuklar
Lokmalık Tarçınlı Kurabiye
Ganajlı Magnolia
3 Yufkayla Çıtır Çıtır Kruvasan Börek
Taze Börülce Yemeği
Hdabla | © 2025 |