Bardakta Kadayıflı Muhallebi

Bardakta Kadayıflı Muhallebi Tanımı İçin Malzemeler

  • 250 gram tel kadayıf
  • 60 gram tereyağı
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz

Muhallebi için;

  • 1 litre süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 kutu krema
  • 1 paket vanilya

Bardakta Kadayıflı Muhallebi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak kadayıfları küçük küçük doğrayın.
  2. Geniş bir tava içinde tereyağı eritin.
  3. Eritilmiş tereyağı içerisine doğranmış kadayıfı ve şekeri ilave edin. Rengi dönene kadar kavurun.
  4. Ardından cevizi de ekleyip 5 dakika daha orta ateşte sürekli karıştırarak kavurun.
  5. Ardından muhallebi yapmaya geçebiliriz.
  6. Muhallebi için süt, un, nişasta ve şekeri bir tencereye alın ve uygunca karıştırın. Sonra ocağa alıp sürekli karıştırarak göz göz oluncaya kadar pişirelim. Daha sonra ocaktan alıp üzerini kapatıp soğumaya bırakalım.
  7. Soğuyan muhallebi içine 1 kutu krema ve bir paket vanilya ek edin ve mikser ile pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın.
  8. Servis edeceğimiz bardakların tabanına muhallebi, üzerine kavrulmuş kadayıf ekleyin.
  9. Ardından tekrar muhallebi ve tekrar kadayıf ek edip en son çileklerle süsleyin.
  10. Bardakta muhallebili kadayıf tatlımız buzdolabında 2-3 saat dinlendirdikten sonra hazır. Afiyet olsun 😋

Bardakta Kadayıflı Muhallebi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Kumlu Pasta
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Etli Kereviz
Etli Pirinç Pilavı
Tambuğday Unlu Çiçek Ekmek
Havuçlu Cevizli Tarçınlı Kek
Portakallı Kek
Balkabaklı Pankek (Sebze Yemeyen Çocuklar İçin)
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet