Barbunyalı Yeşil Fasülye Yemeği

Barbunyalı Yeşil Fasülye Yemeği Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kg yeşil fasülye
  • 200 gram barbunya
  • 1 adet kuru soğan
  • 4 adet domates
  • 1 baş sarımsak
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kara biber
  • 3 su bardağı su

Barbunyalı Yeşil Fasülye Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle fasulyelerimizi doğrayıp yıkıyoruz.
  2. Soğan ve domatesimizi tenceremize doğruyoruz ve zeytinyağını ekleyip ocağımıza alıyoruz ve kavuruyoruz.
  3. Domates ve soğanımızın rengi dönünce salçamızı ekleyip kavuruyoruz ve fasülyelerimizi ve sarımsaklarımızıda ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
  4. Fasülyelerimizde biraz kavrulunca barbunyalarımızı ekliyoruz .
  5. Suyumuzu da ekleyip kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz.
  6. Suyu tencerenin yarısına gelecek formda çok sulu olmadan ve sebzelerimiz yumuşatınca baharatlarımızı ekleyip karıştırıp kapatıyoruz ve hazır…
  7. Bol taneli sevenler için çok lezzetli bir zerzevat yemeği oluyor deniyeceklere şimdiden afiyet olsun 🙂.

Barbunyalı Yeşil Fasülye Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Siirt Kiteli (Haşlama İçli Köfte)
Tavuklu Patates Sulusu (Reyhanlı )
Çok Pratik Ev Yapımı Tavuk Şinitzel Tarifi
Anne Kurabiyesi
Pudingli Mozaik Pasta
Yalancı Tiramisu
Hdabla | © 2025 |