Barbunyalı Yeşil Fasülye Yemeği
Barbunyalı Yeşil Fasülye Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kg yeşil fasülye
- 200 gram barbunya
- 1 adet kuru soğan
- 4 adet domates
- 1 baş sarımsak
- 1 su bardağı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı kara biber
- 3 su bardağı su
Barbunyalı Yeşil Fasülye Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle fasulyelerimizi doğrayıp yıkıyoruz.
- Soğan ve domatesimizi tenceremize doğruyoruz ve zeytinyağını ekleyip ocağımıza alıyoruz ve kavuruyoruz.
- Domates ve soğanımızın rengi dönünce salçamızı ekleyip kavuruyoruz ve fasülyelerimizi ve sarımsaklarımızıda ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
- Fasülyelerimizde biraz kavrulunca barbunyalarımızı ekliyoruz .
- Suyumuzu da ekleyip kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz.
- Suyu tencerenin yarısına gelecek formda çok sulu olmadan ve sebzelerimiz yumuşatınca baharatlarımızı ekleyip karıştırıp kapatıyoruz ve hazır…
- Bol taneli sevenler için çok lezzetli bir zerzevat yemeği oluyor deniyeceklere şimdiden afiyet olsun 🙂.
Barbunyalı Yeşil Fasülye Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












