Barbunya Yemeği
Barbunya Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
- 2 avuç barbunya
- 1 adet havuç
- 1 adet iri patates
- 1 adet soğan
- 1 adet portakal suyu
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 2 yemek kaşığı kuş üzümü
- 2 küp kesme şeker
- Tuz
- Karabiber
- Dereotu
- Zeytinyağı
Barbunya Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Barbunya şayet taze değilse, 40-60 dk haşlayın. Ayrıyeten kuş üzümünü yıkayıp suda beklemeye alın.
- Soğanı yemeklik doğrayın, havucu ve patatesi küp küp doğrayın. Evvel soğan ve havucu yağda kavurun.
- Küp küp doğranmış patatesi de ekleyin ve kavurmaya devam edin.
- Salçayı ekleyin kavurun, barbunyayı ekleyin ve kavurun.
- Üzerine 2 parmak geçinceye kadar su ekleyin. Şekeri, 1 portakal suyunu ve ıslattığımız kuş üzümünü ekleyin.
- En son tuz ve karabiber ekleyin. Pişmeye yakın dereotu ekleyin.
- Servis yaparken üzerine ince kıyılmış taze dereotu ya da zevke nazaran maydanoz serpebilirsiniz.
Barbunya Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








