Barbunya Yemeği

Barbunya Yemeği Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 avuç barbunya
  • 1 adet havuç
  • 1 adet iri patates
  • 1 adet soğan
  • 1 adet portakal suyu
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 2 küp kesme şeker
  • Tuz
  • Karabiber
  • Dereotu
  • Zeytinyağı

Barbunya Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Barbunya şayet taze değilse, 40-60 dk haşlayın. Ayrıyeten kuş üzümünü yıkayıp suda beklemeye alın.
  2. Soğanı yemeklik doğrayın, havucu ve patatesi küp küp doğrayın. Evvel soğan ve havucu yağda kavurun.
  3. Küp küp doğranmış patatesi de ekleyin ve kavurmaya devam edin.
  4. Salçayı ekleyin kavurun, barbunyayı ekleyin ve kavurun.
  5. Üzerine 2 parmak geçinceye kadar su ekleyin. Şekeri, 1 portakal suyunu ve ıslattığımız kuş üzümünü ekleyin.
  6. En son tuz ve karabiber ekleyin. Pişmeye yakın dereotu ekleyin.
  7. Servis yaparken üzerine ince kıyılmış taze dereotu ya da zevke nazaran maydanoz serpebilirsiniz.

Barbunya Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Döner Sandviç
Tavuk Güveç
Ramazan Pidesi (Fırından Alınmış Gibi)
Mahlepli Peynirli Mayasız Poğaça
Tok Tutan Gaz Yapmayan Gece Maması 6-12 Ay
Ev Yapımı Pizza
Hdabla | © 2025 |