Barbunya Pilaki

Barbunya Pilaki Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım kg barbunya
  • 1 adet havuç
  • 1 adet soğan
  • 1 adet kapya biber
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 su bardağı su

Barbunya Pilaki Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle soğan,biber ve havucumuzu küp küp tenceremize doğruyoruz.
  2. Zeytinyağı ekleyip orta ateşte kavuruyoruz(isterseniz rendelenmiş domateste ekleyebilirsiniz).
  3. Rengi değişen sebzelerimizin üzerine salçamızı ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
  4. Baharatlarımızı ekliyoruz barbunyalarımızı ekliyoruz ve suyumuzu ekleyip pişmeye bırakıyoruz.
  5. Barbunyalarımız yumuşayınca ve suyu çekince barbunya pilakimiz hazırdır.

Barbunya Pilaki Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Lokanta Usulü Mercimek Çorbası
Fırında Fonksiyonel Omlet
Fırında Başamel Soslu Mantar
Tavuk Nugget
Bayat Ekmekli Bazlama Tarifi
Pizza Poğaça
Hdabla | © 2025 |