Barbunya Pilaki
Barbunya Pilaki Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım kg barbunya
- 1 adet havuç
- 1 adet soğan
- 1 adet kapya biber
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 2 su bardağı su
Barbunya Pilaki Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle soğan,biber ve havucumuzu küp küp tenceremize doğruyoruz.
- Zeytinyağı ekleyip orta ateşte kavuruyoruz(isterseniz rendelenmiş domateste ekleyebilirsiniz).
- Rengi değişen sebzelerimizin üzerine salçamızı ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
- Baharatlarımızı ekliyoruz barbunyalarımızı ekliyoruz ve suyumuzu ekleyip pişmeye bırakıyoruz.
- Barbunyalarımız yumuşayınca ve suyu çekince barbunya pilakimiz hazırdır.
Barbunya Pilaki Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









