Banana Bread
Banana Bread Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet muz (bendeki muzlar biraz küçük olduğundan 4 adet kullandım)
- 2 su bardağı un (tam buğday unu kullandım)
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağından 2 parmak eksik toz şeker
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 paket vanilya
- Yarım su bardağı tereyağ
- 2 yemek kaşığı damla çikolata
- 2-3 yemek kaşığı iri doğranmış ceviz
Üzeri için;
- 1 adet muz
- İsteğe bağlı ceviz kırığı
Banana Bread Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle muzları çatalla ezelim ve püre haline getirelim. Daha sonra başka bir yerde yumurta, şeker ve tereyağı krema kıvamına gelene kadar çırpalım.
- Muzların içine un, tarçın, kabartma tozu, karbonat ve vanilyayı ekleyip güzelce karıştıralım.
- Yumurtalı harcı da bu kuru gereçlerin içine katarak karıştırmaya devam edelim.
- Son olarak ceviz ve damla çikolatayı da ekleyip, hoş bir kek harcı elde edelim. Yağlanıp, hafif şeker de serptiğimiz kek kalıbına harcımızı dökelim.
- Üzerini spatula ile düzelttikten sonra en üstüne ceviz kırığı koyarak ikiye kestiğimiz muz dilimleri ve yeniden biraz toz şeker serperek evvelden ısıtılmış 170 derecede 50 dk pişirelim.
- Pişen kekimizi soğuduktan sonra dilimleyip, servis edelim.
Banana Bread Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















