Banana Bread

Banana Bread Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet muz (bendeki muzlar biraz küçük olduğundan 4 adet kullandım)
  • 2 su bardağı un (tam buğday unu kullandım)
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik toz şeker
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 paket vanilya
  • Yarım su bardağı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı damla çikolata
  • 2-3 yemek kaşığı iri doğranmış ceviz

Üzeri için;

  • 1 adet muz
  • İsteğe bağlı ceviz kırığı

Banana Bread Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle muzları çatalla ezelim ve püre haline getirelim. Daha sonra başka bir yerde yumurta, şeker ve tereyağı krema kıvamına gelene kadar çırpalım.
  2. Muzların içine un, tarçın, kabartma tozu, karbonat ve vanilyayı ekleyip güzelce karıştıralım.
  3. Yumurtalı harcı da bu kuru gereçlerin içine katarak karıştırmaya devam edelim.
  4. Son olarak ceviz ve damla çikolatayı da ekleyip, hoş bir kek harcı elde edelim. Yağlanıp, hafif şeker de serptiğimiz kek kalıbına harcımızı dökelim.
  5. Üzerini spatula ile düzelttikten sonra en üstüne ceviz kırığı koyarak ikiye kestiğimiz muz dilimleri ve yeniden biraz toz şeker serperek evvelden ısıtılmış 170 derecede 50 dk pişirelim.
  6. Pişen kekimizi soğuduktan sonra dilimleyip, servis edelim.

Banana Bread Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kaptandan Fırında Tereyağlı Lokum Somon
Kahvaltıların Favorisi, Tereyağlı Mantarlı Omlet
Dereotlu Yoğurt Yatağında Taze Fasulye Mezesi
Porsiyonluk Tiramisu
Tavada Lavaş Tost
Fırında Beşamel Soslu Köfte
Hdabla | © 2025 |