Bamya Çorbası (Konya Usulü)
Bamya Çorbası (Konya Usulü) Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet orta uzunluk soğan
- 2 su bardağı bamyaların boyutunda doğranmış kuzu eti
- 1 paket kurutulmuş bamya
- Limon tuzu
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı tatlı biber salçası
- 3 diş sarımsak ( opsiyonel )
- Tuz
- Pulbiber
- Karabiber
Bamya Çorbası (Konya Usulü) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bamyalarımızın çöplerinin çıkması için elimizde ovalayarak süreçten geçiriyoruz.
- Sonrasında kaynar suyun içine atıp, 1 çay kaşığı limon tuzu da atarak 10 dakika haşlıyoruz süzüyoruz ve soğuk suda şokluyoruz.
- Başka bir yerde etlerimizi suyunu çekene kadar kavuruyoruz. Soğanı ve salçalarida katıyoruz, tekrar kavuruyoruz.
- Sıcak suyu kavurduğumuz soğanın ve etin üstüne koyarak kaynamasını bekliyoruz sonrasında bamyalarımızı ekliyoruz.
- Yaklaşık bir 20-25 dakika kaynatıyoruz kıvam aldıktan sonra bir çay kaşığı limon tuzu atıp 10 dakika daha kaynatıyoruz servise hazır, afiyet olsun.
Bamya Çorbası (Konya Usulü) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










