Bamya Çorbası (Konya Usulü)

Bamya Çorbası (Konya Usulü) Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet orta uzunluk soğan
  • 2 su bardağı bamyaların boyutunda doğranmış kuzu eti
  • 1 paket kurutulmuş bamya
  • Limon tuzu
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı tatlı biber salçası
  • 3 diş sarımsak ( opsiyonel )
  • Tuz
  • Pulbiber
  • Karabiber

Bamya Çorbası (Konya Usulü) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bamyalarımızın çöplerinin çıkması için elimizde ovalayarak süreçten geçiriyoruz.
  2. Sonrasında kaynar suyun içine atıp, 1 çay kaşığı limon tuzu da atarak 10 dakika haşlıyoruz süzüyoruz ve soğuk suda şokluyoruz.
  3. Başka bir yerde etlerimizi suyunu çekene kadar kavuruyoruz. Soğanı ve salçalarida katıyoruz, tekrar kavuruyoruz.
  4. Sıcak suyu kavurduğumuz soğanın ve etin üstüne koyarak kaynamasını bekliyoruz sonrasında bamyalarımızı ekliyoruz.
  5. Yaklaşık bir 20-25 dakika kaynatıyoruz kıvam aldıktan sonra bir çay kaşığı limon tuzu atıp 10 dakika daha kaynatıyoruz servise hazır, afiyet olsun.

Bamya Çorbası (Konya Usulü) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kahvaltıya Çıtır Simit
Soslu Patates (Videolu)
Gofret Kurabiye
Lokanta Usulü Mercimek Çorbası (Harika)
Bolonez Soslu Makarna (2 Kişilik)
Kek Tarifi
Hdabla | © 2025 |