Balon Pişi

Balon Pişi Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı şeker
  • 1 paket (10 gr) instant maya
  • Alabildiği kadar un

Balon Pişi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Un hariç tüm materyalleri karıştırma kabına alalım ve karıştıralım. Yavaş yavaş un ekleyerek çok katı olmayacak biçimde hamurumuzu yoğuralım.
  2. En az yarım saat mayalandırdıktan sonra tezgaha alalım, 2 eşit kesime bölelim.
  3. Hamuru istediğimiz kalınlıkta açalım ve bardak yardımıyla yuvarlak kesimler elde edelim.
  4. Kızgın yağda gerili önlü kızartalım. Deneyen herkese şimdiden afiyet olsun 🌸

Balon Pişi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fit Poğaça
Doğum Günü Menüsü
Kırmızı Biber Sarma
Zeytınyağlı Kuşkonmaz
Papaz Yahnisi
Nohut Tava
Hdabla | © 2025 |