Balon Pişi

Balon Pişi Tanımı İçin Malzemeler
- 1.5 su bardağı ılık süt
- 1 paket toz maya
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3.5-4 su bardağı un
Balon Pişi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle süt, maya ve şekeri karıştırıp 10 dk ağzı kapalı ön mayalama yapalım.
- Ardından tuz ve ununu azar azar ek ederek ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz.
- Unu 3 bardaktan sonra azar azar ekliyoruz. Undan una fark edebilir.
- Ağzını kapatıp en az yarım saat mayalanmaya bırakıyoruz.
- Ardından hamuru ikiye bölüyoruz. Ne kalın ne çok ince olacak biçimde açıyoruz.
- Bu kademede hamurunuz yapışıyorsa altına üstüne un serpmeniz gerekebilir.
- Açtığımız hamura bir kase yahut kalıp ile keserek hal veriyoruz.
- Kalıptan çıkardığımız hamurları pak bir örtünün ortasına diziyoruz ki kurumasın.
- Kalan hamurları tekrar açarak hamurumuz bitene kadar tıpkı süreci uyguluyoruz.
- Geniş bir tavaya bol sıvı yağ döküyoruz ve altını açıyoruz.
- Hazırladığımız pişi hamurlarını 2 şer 3 er kızgın yağın içine atıp artlı önlü kızartıyoruz.
- Kızartırken bir yandan da kaşıkla üzerine kızgın yağdan daima döküyoruz ki pişilerimiz hoş kabarsın.
- Hamurlar pişerken balon üzere şişip kabaracaklar.
- Servis tabağına peçete serip üzerine kızaran pişileri alıyoruz.
- Dışı çıtır içi boş balon pişileriniz hazır.
- Ben bazen sandviç üzere içine yeşillik domates peynir vs koyarak yerim. Bazen de reçele pekmeze banıp yemeye bayılırım. Dilediğiniz üzere servis edin ☺️ afiyet olsun ♥️.
Balon Pişi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







