Balon Pide

Balon Pide Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gram kuzu kuşbaşı
- 1 buçuk yemek kaşığı tereyağı
- 2 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 adet büyük baş soğan
- 4 adet sivri biber
- 2 adet domates
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- 1 çay kaşığı karabiber
Hamuru için;
- 1 çay bardağı ılık su
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı kabartma tozu
- Aldığı kadar un
Üzeri için;
- 1 adet yumurta sarısı
- Susam
- Çörek otu
Balon Pide Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak etimizi yıkayıp tencereye alıyoruz ,üzerine iki bardağı su ekliyoruz ve 1 yemek kaşığı sirke ekliyoruz ki etimiz daha yumuşak pişsin.
- Etimiz suyunu çekene kadar pişmeye bırakalım ,etimiz pişince üzerine tereyağını ekleyelim.
- 3 -4 dakika kavuralım, üzerine doğradığımız soğanı alarak 3 -5 dakika daha kavuruyoruz .
- Sonra üzerine doğradığımız biberleri ve domatesleride ekleyip en son baharatları da ekleyip soğumaya bırakıyoruz.
- Öte yandan bizde hamur materyallerini karıştırıp biraz sert bir hamur elde ediyoruz .
- Hamurumuzu 10 dakika dinlendirelim, daha sonra hamuru 8 eşit kesime bölelim, bir merdane yardımıyla bezelerimizi açıyoruz.
- Daha sonra fırın tepsisine alıyoruz ve üzerine sotelediğimiz eti alıyoruz ,üzerine kapak üzere olan açtığımız öteki bezeyi yerleştiriyoruz .
- Daha sonra bir pipet ve balon şişirme pompasıyla hava veriyoruz ,kenarlarına katılıyoruz açılmasın diye .
- Son olarak da üzerime yumurta sarısını sürüp, susam ve çörek otunu da dökelim ve 180 derece lik fırına verelim.Afiyet olsun.
Balon Pide Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


