Ballı Mahmudiye Osmanlı Mutfağı’ndan Günümüze Uzanan Enfes Bir Lezzet

Ballı Mahmudiye Osmanlı Mutfağı’ndan Günümüze Uzanan Enfes Bir Lezzet Tanımı İçin Malzemeler
- 6 adet tavuk göğüs
- 100 gram soyulmuş badem
- 100 gram kuru kayısı
- 50 gram kuru üzüm
- 1 adet kuru soğan
- Dereotu
- 2 yemek kaşığı bal
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 1,5 adet limon
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
Ballı Mahmudiye Osmanlı Mutfağı’ndan Günümüze Uzanan Enfes Bir Lezzet Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tavuklar kuşbaşı kesilir ve 10 dakika haşlanır. Tereyağı tavaya alınıp, bademleri eklenerek 2 dakika kavrulur. Küçük doğranmış soğanlar ek edilir ve kavurmaya devam edilir.
- Yarı haşlanmış tavuklar küp biçiminde doğranır ve tavaya ek edilir. Tuz ve karabiber, kesilen kuru kayısılar, kuru üzüm eklenir ve kavurmaya devam edilir.
- Sonra bal ve limon ek edilir. 1- 2 dakika pişirdikten sonra altını kapatılır, üzerine karabiber ve tarçın serperek servis edebilirsiniz. Süslemek için dereotu kullanabilirsiniz afiyet olsun😊
Ballı Mahmudiye Osmanlı Mutfağı’ndan Günümüze Uzanan Enfes Bir Lezzet Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

