Balkabaklı Pankek (Sebze Yemeyen Çocuklar İçin)

Balkabaklı Pankek (Sebze Yemeyen Çocuklar İçin) Tanımı İçin Malzemeler
- 1 dilim 300 gram balkabağı
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya ( isteyen atsın ben atmadım)
- 1 su bardağı un (az çok olabilir kıvama göre)
Balkabaklı Pankek (Sebze Yemeyen Çocuklar İçin) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kabaklar 6 kesime ayrılıp haşlanır ,suda çıkarılıp soğutulup robotta çekilir.
- İçerisine yumurta ,süt ,yağ ve kuru tüm materyaller konup muhallebi kıvamı üzere olacak bir kıvam elde edilir, unu ona nazaran ayarlarsanız âlâ olur.
- Waffle makinasında pişirilir,waffle makinası olmayanlar yapıştırmaz tavada gerili önlü pişirebilir.
- Ben piştikten sonra üzerine sarelle sürdüm ,çocuklarım içindekinin balkabağı olduğunu anlamadı kapış kapış yediler. Şimdiden tüm kuzuçuklara afiyet olsun.
Balkabaklı Pankek (Sebze Yemeyen Çocuklar İçin) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



