Balkabaklı Glutensiz Muffin
Balkabaklı Glutensiz Muffin Tanımı İçin Malzemeler
- 2 yemek kaşığı balkabağı püresi
- 3 adet yaş hurma (çekirdeksiz, ezilmiş)
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı pancar yerfıstığı ezmesi (isteğe bağlı)
- 2 yemek kaşığı hindistancevizi unu
- 1 yemek kaşığı keçiboynuzu unu
- 1 yemek kaşığı öğütülmüş keten tohumu
- 1 çay kaşığı kabartma tozu (veya karbonat + 1 damla limon)
- 1/2 (yarım) çay kaşığı tarçın
- 1 tutam zencefil (isteğe bağlı)
- 1 tatlı kaşığı zeytinyağı yahut hindistancevizi yağı
Balkabaklı Glutensiz Muffin Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hurmaları sıcak suda 5 dakika bekletip çatalla ezin.
- Yumurta, balkabağı püresi ve yerfıstığı kremasını çırpın.
- Kuru gereçleri başka bir kapta karıştırın.
- Tüm materyalleri birleştirip yumuşak, kaşığa gelen bir hamur elde edin. Çok katı olursa 1-2 kaşık bitkisel süt yahut su ile açabilirsiniz.
- Muffin kalıplarına paylaştırın, üzerini ceviz ile süsleyin yahut içine ek edin.
- Önceden ısıtılmış 175°c fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Kürdan testini yapın.
Balkabaklı Glutensiz Muffin Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







