Balkabaklı Fit Kurabiye

Balkabaklı Fit Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 200 gr (az şekerle) haşlanmış balkabağı
- 100 gr çekilmiş ceviz içi
Hamur için;
- 20 gr (2 yemek kaşığı) tereyağ
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı karabuğday unu
- 3 yemek kaşığı beyaz un
- 4 yemek kaşığı (mümkünse şekerlenmiş) bal /pekmez/hurma özü hangisi varsa
- 2 çay kaşığı tarçın
- 2 çay kaşığı zencefil
Balkabağını haşlamak için;
- 200 gr balkabağı
- 4 -5 yemek kaşığı şeker (damak zevkinize nazaran ayarlayabilirsiniz)
- 1 çubuk tarçın
- 5 -6 adet karanfil
Balkabaklı Fit Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle iç dolgusunu hazırlamakla başlıyoruz .
- Damak zevkimize nazaran ben 200 gr balkabağını 4 kaşık şekerle ,tarçın ve karanfilini koyup suyunu salıp yumuşayana kadar fırında pişirdim.
- Ardından 100 gr cevizi blenderdan geçirip biraz irili ufaklı hale getirip kabakları ezerek cevizlerle karıştırdım.
- İç harcada 1 çay kaşığı tarçınla zencefil ekledim. İç harcın tadı efsane oldu muhallebi üzerine de olur denemek isteyene.
- Hamur için geri kalan tüm materyalleri karıştırıp biçim verilebilecek kıvama geldikten sonra 3 e böldüm hamuru.
- Yağlı kağıt ortasına koyup merdaneyle yassılttım, açtım.
- Her açtığım hamuru 3gen olacak biçimde 8e böldüm.
- Aralarına balkabaklı harcı koyduktan sonra elmalı kurabiye üzere sardım.
- Fırın tepsisine dizdim. Toplamda 24 tane çıktı.
- 180 derece fırında 20 -25 dk denetimli kokusu çıkıp kızarana kadar pişirdim.
Sağlıklı kurabiyenin hazır. Afiyet olsun.
Balkabaklı Fit Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







