Balkabaklı Çikolatalı Çörekler

Balkabaklı Çikolatalı Çörekler Tanımı İçin Malzemeler

Hamur için:

  • 2 büyük dilim bal kabağı (175 gram püre)
  • 1 çay bardağı su
  • 225 ml süt (bir su bardağı+2 yemek kaşığı)
  • 60 gram yumuşak tereyağı/margarin
  • 125 gram şeker (1 su bardağı+2 yemek kaşığı)
  • Yarım tatlı kaşığı tarçın
  • 1 paket kuru maya
  • 1 paket vanilya
  • 1 çimdik tuz
  • 1 adet yumurta
  • 500-550 gram un (5,5-6 su bardağı)
  • 75 gram kesim çikolata (yarım su bardağından biraz fazla)
  • İsteğe bağlı portakal kabuğu rendesi

Üzerine sürmek için:

  • 1 yumurta sarısı+1 yemek kaşığı süt
  • Varsa file badem iri şeker

Balkabaklı Çikolatalı Çörekler Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Önce kabağı hazırlayalım. Bunun için 2 dilim bal kabağının dış kabuğunu soyup güzelce yıkayıp ufak dilimlere kesin ve bir tencereye koyun üzerine 1 çay bardağı suyu döküp orta ateşte kabaklar yumuşayıp düzgünce suyunu çekene kadar haşlayalım.
  2. Arada denetim edip tabanı tutmaması için spatula ile karıştıralım ve fazla su ekleme yapmayın kabaklar çabuk pişecektir.
  3. İyice yumuşayıp pişen kabakları patates eziciyle yahut çatal ilede kolay kolay ezebilirsiniz ve soğumaya bırakın.
  4. Haşlanan kabağın yarısını yani 1 su bardağı kadar hamur için kullanacağız kalanı dondurabilirsiniz yahut öbür tanımlarda değerlendirebilirsiniz.
  5. Hamur için tüm gereçler oda sıcaklığında olmalıdır.
  6. Yoğurma kabına ılık sütü dökelim.
  7. Üzerine un ve yağı hariç tüm materyalleri ve ılınmış kabak püresini ekleyip kısaca bir karıştıralım.
  8. Yağı ve unu ekleyip yoğurmaya başlayalım.
  9. Un toparlanmaya başladığında tezgaha alıp 10 dk güzelce yoğuralım.
  10. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim. Hamur toparlanmazsa azar azar un eği yapalım fakat çok fazla eklemeyin yoğurdukça toparlanacak.
  11. Toparlanan hamuru hafif yağlanmış yahut unlanmış kaba koyup üzerini güzelce bez yahut streç folyo ile örtüp 1-1,5 saat 2-3 kat kabarana kadar ılık yerde dinlendirelim.
  12. Dinlenen hamuru hafif unlanmış tezgaha alıp çikolata kesimlerini ekleyip kısaca yoğurup toparlayalım.
  13. Ardından 12 eşit modüllere ayıralım.
  14. Yağlı kağıt serili dikdörtgen tepsi yahut borcama aralıklarla yerleştirelim.
  15. Üzerini bezle örtüp 30-40 dk kabarmasını bekleyelim.
  16. Fırını 180 derece fansız ayarda ısıtalım.
  17. Dinlenen hamurların üzerine yumurta sarısı ve sütü çırpıp sürelim.
  18. Üzerine varsa file badem, iri şeker yahut sade bırakıp alt rafta 25-30 dk güzelce kızarana kadar pişirelim.
  19. Soğuduktan sonra dilerseniz çokça pudra şekeri serpip servis edebilirsiniz.Afiyet olsun😀🤲.

Balkabaklı Çikolatalı Çörekler Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Bayat Ekmek Böreği
Bir Hamur 3 Çeşit Poğaça
Güveçte Patates Püreli Et Sote
Kofteli Bowwll
Kandil Simidi
Piyaz
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet