Balkabağı Ve Cevizli Tatlı Ekmek

Balkabağı Ve Cevizli Tatlı Ekmek Tanımı İçin Malzemeler
Hamur için:
- 5 su bardağı un
- 1 su bardağı ılık su (kontrollü ekleyin)
İç harcı için:
- 500 gram balkabağı
- 1 su bardağı toz şeker
- Az ölçü karabiber
- Çekilmiş ceviz
Üzerine sürmek için:
- Tereyağı
- Pekmez
Balkabağı Ve Cevizli Tatlı Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle hamurumuzu yoğuruyoruz. Yarım saat dinlenmeye bırakıyoruz.
- İç harcı için balkabağını rendeliyoruz.
- Suyunu sıkıp bir kaba alıyoruz.
- İçerisine şeker ve kara biberi ekleyip karıştırıyoruz.
- Dinlenen hamurumuzu 4 kesime bölüyoruz.
- Yuvarlak açıp iç harcı koyuyoruz.
- Harcın üzerine ceviz serpip hamuru ikiye katlıyoruz.
- Diğerlerini de birebir biçimde hazırlayıp tavada pişiriyoruz. (benim tavan büyük olduğu için bezeleri büyük yaptım. Daha çok modüle bölüp küçükte yapabilirsiniz).
- Pişen ekmeklerimizi tereyağı ile yağlayıp hafif pekmez sürüyoruz.
- Bıçakla ikiye kesip servis ediyoruz. Afiyet olsun.
Balkabağı Ve Cevizli Tatlı Ekmek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

