Balkabağı Mezesi

Balkabağı Mezesi Tanımı İçin Malzemeler

  • 300 gram balkabağı
  • 5 çorba kaşığı yoğurt
  • Dereotu
  • 3 ceviz
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber

Balkabağı Mezesi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Balkabağı rendelenir, zeytin yağında biraz kavrulur biraz dişe gelirse daha hoş oluyor. Dereotu ek edilip soğumaya bırakılır.
  2. Diğer yandan yoğurt ve sarımsak rendesi karıştırılır.
  3. Soğuyan balkabağı ile karıştırılır, üzeri ceviz ile süslenir.

Balkabağı Mezesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

+5 Ay Bebek Ek Gıda
Şam Tatlısı
Yalancı Boyoz Tarifi (Videolu)
Baharatlı Etsiz Biber Dolması
Bol Malzemos Kurabiye
Süleymaniye Çorbası (Osmanlı Mutfağı)
Hdabla | © 2024 |