Balaban Köfte

Balaban Köfte Tanımı İçin Malzemeler

Köfte için;

  • 500 gram dana kıyma
  • 1 çay bardağı ekmek içi/galeta unu
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • 1,5 çay kaşığı karabiber
  • 2 adet orta uzunluk soğan

Domates sosu için;

  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım yemek kaşığı tereyağ
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • Yarım su bardağı su

Üzeri için;

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 4 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 su bardağı et suyu(et suyu bulamazsanız et bulyon da tercih edebilirsiniz)
  • 2 adet tırnak pide
  • 2 biber
  • 1 domates

Balaban Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kıymayı, ekmek içini/galeta ununu, küçük doğranmış soğanları, tuzu ve karabiberi ekleyip yoğurun. Yassı yuvarlak köfteler yapıp kızartacaksınız.
  2. Sosu için tavada tereyağı eritin. Salçayı, toz şekeri ve tuzu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun. Suyu ekleyip kaynattıktan sonra ocaktan alın.
  3. Yoğurdu çırpın. Domatesi dilimleyin, biber ile kızartın. Köfteleri kızartın.
  4. Küp doğranmış tırnak pideleri servis tabağına alın.
  5. Üzerine et suyunu ısıtıp dökün.
  6. Üzerine köfteleri yanına biber ve domatesi koyun.
  7. En son üstüne tereyağı eritip döktükten sonra sıcak servis edin. Afiyet olsun.

Balaban Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çiçek Patlıcan
Çimdik Kurabiye
Vişne Soslu Muhallebili Borcam Pastası
Mercimekli Börek
Pratik Peynirli Börek
Hurma Dolgulu Kurabiye
Hdabla | © 2025 |