Balaban Köfte
Balaban Köfte Tanımı İçin Malzemeler
Köfte için;
- 500 gram dana kıyma
- 1 çay bardağı ekmek içi/galeta unu
- 1,5 çay kaşığı tuz
- 1,5 çay kaşığı karabiber
- 2 adet orta uzunluk soğan
Domates sosu için;
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- Yarım yemek kaşığı tereyağ
- 1 çay kaşığı toz şeker
- Yarım çay kaşığı tuz
- Yarım su bardağı su
Üzeri için;
- 1 su bardağı yoğurt
- 4 yemek kaşığı tereyağ
- 1 su bardağı et suyu(et suyu bulamazsanız et bulyon da tercih edebilirsiniz)
- 2 adet tırnak pide
- 2 biber
- 1 domates
Balaban Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kıymayı, ekmek içini/galeta ununu, küçük doğranmış soğanları, tuzu ve karabiberi ekleyip yoğurun. Yassı yuvarlak köfteler yapıp kızartacaksınız.
- Sosu için tavada tereyağı eritin. Salçayı, toz şekeri ve tuzu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun. Suyu ekleyip kaynattıktan sonra ocaktan alın.
- Yoğurdu çırpın. Domatesi dilimleyin, biber ile kızartın. Köfteleri kızartın.
- Küp doğranmış tırnak pideleri servis tabağına alın.
- Üzerine et suyunu ısıtıp dökün.
- Üzerine köfteleri yanına biber ve domatesi koyun.
- En son üstüne tereyağı eritip döktükten sonra sıcak servis edin. Afiyet olsun.
Balaban Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






