Bala Baiana Tatlısı

Bala Baiana Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

  • 350 ml süt reçeli
  • 50 gram tereyağı
  • 150 gram hindistan cevizi rendesi
  • 1 su bardağı şeker
  • 50 gram fındık
  • Yarım su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • 2 damla besin boyası

Bala Baiana Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Süt reçeli, tereyağı ve hindistan cevizi bir tencereye alın.
  2. Kısık ateşte daima karıştırarak tereyağı eriyene kadar pişirin.
  3. 2-3 dakika daha pişirin ve soğumaya bırakın.
  4. Soğuduktan sonra ceviz büyüklüğünde elle yuvarlayarak form verin içine birer fındık koyun.
  5. Karamel için şeker, su, limon suyu ve besin boyası küçük bir tencereye ekleyin.
  6. Sürekli karıştırarak şeker eriyene kadar pişirin.
  7. Şeker eridikten sonra 3 dakika daha pişirin, ocaktan alın. (topları karamelle kaplarken süratli hareket etmek, cam üzere bir yüzey elde etmek açısından kıymetlidir. )
  8. Bir kâseye soğuk su ve buz koyun.
  9. Topları karamelle kaplayın ve buzlu suya koyun, sudan çıkartıp yağlı kâğıt üzerine dizin.
  10. Çöp şiş çubuğun üstüne yerleştirin. Servis yapın.

Bala Baiana Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tavuklu Abdigör Köfte (Doğubeyazıt Yöresine Ait)
1 Saatte Patatesli Börek
Glutensiz Yaban Mersinli Yoğurt Keki
Çiyalı Yulaflı Çilekli Smoothie
Çökelek Semirseği (Kilis Usulü)
Fırında Nefis Tavuk
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet