Bala Baiana Tatlısı

Bala Baiana Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
- 350 ml süt reçeli
- 50 gram tereyağı
- 150 gram hindistan cevizi rendesi
- 1 su bardağı şeker
- 50 gram fındık
- Yarım su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
- 2 damla besin boyası
Bala Baiana Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Süt reçeli, tereyağı ve hindistan cevizi bir tencereye alın.
- Kısık ateşte daima karıştırarak tereyağı eriyene kadar pişirin.
- 2-3 dakika daha pişirin ve soğumaya bırakın.
- Soğuduktan sonra ceviz büyüklüğünde elle yuvarlayarak form verin içine birer fındık koyun.
- Karamel için şeker, su, limon suyu ve besin boyası küçük bir tencereye ekleyin.
- Sürekli karıştırarak şeker eriyene kadar pişirin.
- Şeker eridikten sonra 3 dakika daha pişirin, ocaktan alın. (topları karamelle kaplarken süratli hareket etmek, cam üzere bir yüzey elde etmek açısından kıymetlidir. )
- Bir kâseye soğuk su ve buz koyun.
- Topları karamelle kaplayın ve buzlu suya koyun, sudan çıkartıp yağlı kâğıt üzerine dizin.
- Çöp şiş çubuğun üstüne yerleştirin. Servis yapın.
Bala Baiana Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







